Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Posljednjih 7 godina čovjek je jeo svaki dan pizzu i to mu je na kraju spasilo život

Nemojte propustiti

Doktori konstantno upozoravaju da prevelike količine brze hrane mogu uzrokovati probleme sa zdravljem, ali jednome je Amerikancu strast prema pizzi doslovno spasila život. Kirk Alexander iz Oregona posljednjih sedam godina gotovo svaki dan naručuje pizzu iz poznatog lanca Domino’s. I to iz iste pizzerije.

– Naručuje svaki dan, ali baš svaki dan – rekla je Sarah Fuller, šefica pizzerije iz grada Salema za KOIN.

– U našoj pizzeriji postoji mogućnost online naručivanja. Tako kad pogledamo na ekran i vidimo njegovo ime, svi u pizzeriji komentiraju ‘Oh, pa to je Kirk’.

Međutim, prije nekoliko dana uposlenici pizzerije su se zabrinuli jer im se Kirk nije javio više od sedam dana.

– Bilo mi je jako čudno, čovjek sedam godina naručuje pizzu svaki dan, a onda ga nema desetak dana. Provjeravala sam i kod dostavljača jesu li bili kod njega, a oni su mi odgovorili da ga nisu ni čuli ni vidjeli – rekla je Fuller.

Sarah se bacila na istraživanje i shvatila da Kirk nije ništa naručio 11 dana.

– Dugo sam razmišljala i shvatila da nema šansi da 11 dana nije naručio pizzu. Cijela situacija me zabrinula i odlučila sam poslati dostavljača Traceyja da istraži što se dogodilo.

Kad je Tracey došao ispred Alexanderova stana vidio je upaljena svjetla i TV, ali na kucanje i zvono niko nije reagirao. Odlučio je zvati 911. Policija je ubrzo došla i čula zapomaganje u stanu. Provalili su i vidjeli gospodina Alexandera kako leži nepomično na podu.

Naime, čovjek boluje od nekoliko bolesti, ima problema i sa srcem i policija ga je pronašla u posljednjem trenutku. Da je još koji dan ostao u tom stanju, umro bi.

Alexander je sada stabilno, a u policiji nemaju riječi kojima bi ishvalili osoblje pizzerije koje je ustvari Kirku spasilo život.

– Zahvaljujući dostavljaču i njegovoj šefici, Alexander je danas živ. Svaka im čast što su odvojili trenutak svog dragocjenog vremena kako bi pomogli drugima – rekli su iz ureda šerifa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo