Subota, 15 svibnja, 2021

Poslodavac pristao da prijavi porodilju uz uslov da ona plaća sebi doprinose, a onda joj dao otkaz!

Nemojte propustiti

To je na mjesečnom nivou značilo sljedeće: ona mu je uplaćivala 26, a od njega dobijala 30 hiljada dinara. Da stvari budu gore, on joj platu i doprinose za dva i po mjeseca nije uplaćivao iako je ona redovno plaćala ono što je dogovor nalagao.

Slušaj porodilje iz Srbije koja je plaćala doprinose da bi je poslodavac prijavio dobio je nastavak. Snežana Pešović je dobila otkaz, piše RTS.

– Ja 1. avgusta dobijam otkaz. To saznajem iz inspekcije rada, pozvao me je načelnik i rekao mi je da sam odjavljena. Na moje pitanje kako je to moguće, jer sam ja i dalje na porodiljskom odsustvu, nisu imali informaciju kako se to desilo – rekla je za RTS Snežana Pešović koja ne samo da je dobila otkaz nego je i retroaktivno odjavljena – za godinu dana unazad.

– Moj poslodavac je mene 1. avgusta odjavio zaključno sa datumom 14. septembar 2018. To je bio prvi dan mog porodiljskog odsustva – istakla je za Javni servis Snežana koja je duže od decenije radila “na crno”, a kada je ostala u drugom stanju, tražila je od poslodavca da je prijavi, zbog zdravstvene knjižice koja joj je bila neophodna.

Poslodovac je pristao da je prijavi, ali uz uslov da ona plaća doprinose. To je na mjesečnom nivou značilo sljedeće: ona mu je uplaćivala 26, a od njega dobijala 30 hiljada dinara. Da stvari budu gore, on joj platu i doprinose za dva i po mjeseca nije uplaćivao iako je ona redovno plaćala ono što je dogovor nalagao.

– Ne mogu da se vratim na posao, a ne mogu ni da tražim drugi posao, s obzirom na to da ja nikakav dokument nisam dobila. Ja se vodim i kao zaposlena i kao porodilja u otkazu. Tako da sam trenutno bez primanja, posljednju platu sam primila 13. septembra – naglasila je Snežana kojoj je dan nakon posljednje plate 14. septembra isteklo porodiljsko odustvo (ona je sutradan, kako je rekla, otišla da se javi na posao, Međutim, firma u kojoj je radila jeste i dalje aktivna u APR, ali su svi objekti njenog bivšeg poslodavca zatvoreni).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo