Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Poslodavci u FBiH traže da Vlada promijeni Odluku o ograničenju marži

Nemojte propustiti

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine pozdravlja spremnost federalnog ministra trgovine Zlatana Vujanovića da se Odluka o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode utvrđivanjem maksimalne marže, evaluira i optimizira na sjednici Vlade FBiH u četvrtak.

Iz UPFBiH očekuju da će Vlada FBiH na osnovu dostavljenih argumenata i informacija donijeti novu Odluku koja će biti u skladu sa postignutim dogovorom, a koji osigurava zaštitu građana, ali i interes svih drugih s ciljem očuvanja radnih mjesta i budžetskih prihoda. Naročito ako se ima u vidu činjenica da gotovo svi segmenti privrede u FBiH trpe posljedice pandemije COVID-19.

Na sastanku kojeg je u ponedjeljak održao sa predstavnicima UPFBiH, ministru Vujanoviću su predočeni podaci o negativnim efektima Odluke koju je donijela Vlada FBiH te njenim pogubnim posljedicama na poslovanje, radna mjesta i budžetske prihode. Ministar Vujanović je najavio da će se na narednoj sjednici razmatrati optimalno rješenje koje će biti predmet odlučivanja Vlade FBiH.

Kako se u narednom periodu ne bi ponavljale slične situacije, iz UPFBiH očekuju da će sve buduće odluke Vlade FBiH koje se odnose na poslovanje privrednih subjekata u FBiH prethodno biti usaglašene sa socijalnim partnerima, poslodavcima i sindikatom, sa ciljem usvajanja zakonitih, provodivih i rješenja koja će biti u zajedničkom interesu.

 

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo