Četvrtak, 25 travnja, 2024

Poslovna zgrada Hidrogradnje u Sarajevu u prodaji za 19,5 miliona KM

Preporučeno

Agencija za privatizaciju u FBiH (APF) objavila je javni poziv za prodaju poslovne zgrade Direkcije Hidrogradnje d.d. Sarajevo s pripadajućim zemljištem u Sarajevu, putem aukcije koja je zakazana za 5. septembar.

Objekt se sastoji od podruma, prizemlja i šest spratova čija namjena su poslovni prostori sa svim pratećim sadržajima, a početna cijena je 19,5 miliona KM.

Kako je navedeno u javnom pozivu, prodavac (“Hidrogradnja” d.d. Sarajevo, putem Agencije za privatizaciju u FBiH) se obavezuje da će sredstva ostvarena prodajom poslovne zgrade s pripadajućim zemljištem biti korištena namjenski za uplatu doprinosa za PIO uposlenika Hidrogradnje u skladu sa Sporazumom s Poreznom upravom FBiH, a ostatak sredstava za sanaciju Hidrogradnje.

Na zgradi je upisana hipoteka u korist Union banke za osiguranje potraživanja po osnovu ugovora o okvirnom kreditu u iznosu od sedam miliona KM na rok od pet godina, a navedena banka je saglasna s prodajom zgrade.

Odluku o prodaji zgrade na prijedlog Uprave donio je Nadzorni odbor Hidrogradnje, a odluka je stupila na snagu nakon što je pribavljena saglasnost Vlade Federacije BiH, kao vlasnika 67 posto kapitala u Hidrogradnji d.d.

Prijave za učešće na aukciji podnose se do 29. augusta do 16 sati.

Foto: eKapija
Foto: eKapija

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas