Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Poslušajte novu pjesmu Bakira Hadžiomerovića i grupe Grafit

Nemojte propustiti

Zvanično prvi i oficijelni spot grupe Grafit i najavni singl “Sloboda” sa albuma “Ploče” trebao bi da se pojavi u drugoj polovini avgusta ove godine u režiji Jasmina Durakovića

Grupa Grafit predstavlja prvi neoficijelni spot sa svog albuma prvijenca – pod nazivom „Ploča“. Pjesmu „Sloboda“ bend Grafit ustupio je svojim prijateljima sa eFM studentskog radija i kreativnom timu saradnika iz video produkcije „sIAeTV“, koji su uradili i video za pomenutu pjesmu.

Zvanično prvi i oficijelni spot grupe Grafit i najavni singl “Ploče” trebao bi da se pojavi u drugoj polovini avgusta ove godine u režiji Jasmina Durakovića.

Grupa „Grafit“ je nastala u Sarajevu devedesetih godina prošlog stoljeća. Bila je aktivna i tokom troipogodišnje opsade glavnog grada BiH.

U tom periodu je snimljeno desetak pjesama koje su prije dvije godine objavljene na albumu „Best of demo“ u izdanju Sarajevodiska, a čija je promocija održana na koncertu u sarajevskom klubu Cinemas-Sloga u okviru Sarajevo Film Festivala.

Tada je Grafit svirao u istoj postavi kao i danas. Rad grupe je obnovljen u februaru 2013. godine.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u prostoriji kod Dine i Kenana u Buća potoku, bend ulazi u Studio 2 BHRT gdje za dvedeset dana mjeseca juna, sa ton majstorom Željkom Škarićem Panchom, snima „Ploču“.

Mastering albuma urađen je u Sonica Recording studiju u Atlanti gdje su producent John Briglevich i Jasmin Vesnić odradili i posljednje zahvate na „Ploči“, koja bi se u BiH trebala pojaviti u septembru ove godine u izdanju Sarajevodiska.

Još uvijek se vode pregovori oko izdavača za hrvatsko i slovenačko tržište, a u planu je objavljivanje „Ploče“ i u Srbiji. Muziku i tekstove autorski potpisuju Vesnić i Bakir Hadžiomerović, a aranžmane i produkciju Almas Smajlović.

(Depo.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo