Subota, 26 studenoga, 2022

Postavio kapiju sa katancem na most kako ga komšije ne bi mogle koristiti

Nemojte propustiti

Mali broj mještana i vikendaša koji prolaze pored nesvakidašnjeg mosta svjedoče da je kapija nekada zaključana, nekada ne.

Stanovnici ruralnih područja nekada su prinuđeni da sami sebi naprave prelaz preko rijeke i zato ne čudi što je u Međurečju kod Ivanjice nikao privremeni amaterski most. Ono što niko nije očekivao na njemu da vidi jeste kapija sa katancem, jer je onaj ko je most postavio odlučio i da ga “zaključa”.

Nesvakidašnji prizor sve više privlači pažnju prolaznika.

“Pa meni je smiješno. Nikada nisam vidio kapiju na mostu. Pošli smo prema Goliji i kada sam spazio ovo morao sam da se zaustavim i fotografišem. Šta da vam kažem, svašta će Srbin smisliti”, priča Beograđanin koga je ovaj prizor veoma zainteresovao.

Mali broj mještana i vikendaša koji prolaze pored nesvakidašnjeg mosta svjedoče da je kapija nekada zaključana, nekada ne.

“Kako kad. Prelazio sam dva puta bilo je otključano. Jednom kada sam htio da pređem kapija je bila pod katancem, tačnije most je bio pod katancem. Kažu da je to stavio ovaj čovjek sa druge strane rijeke, on je valjda i pravio ovaj most. Ne znam, ali iskreno prvi put sam vidio da most može da se zaključa”, kaže mještanin.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hadžifejzović: Schmidt se odao: Najavio iseljavanje i dolazak novih naroda u BiH

Iseljavamo se. Nestajemo. Ne rađamo. Svaka zemlja bivše Jugoslavije ima isti problem – masovno iseljavanje – odlazak – napuštanje...

Možda vas zanima i ovo