Subota, 25 rujna, 2021

Postavljen spomenik Gavrilu Principu u Beogradu

Nemojte propustiti

Spomenik Gavrilu Principu postavljen je danas u Finansijskom parku, a svečano će biti otkriven u nedelju, na Vidovdan.

„Beograd je ponosan što će dobiti još jedan spomenik i to Gavrilu Principu, čime se odužujemo ovom velikom čoveku“, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić, koji je, zajedno sa ministrom za rad i zapošljavanje Aleksandrom Vulinom, prisustvovao postavljanju spomenika, piše Blic.

Ovo je zajednički projekat vlada Srbije i Republike Srpske i Grada Beograda, a izabran je baš ovaj dio Beograda jer su tu boravili i sastajali se mladobosanci i odavde su krenuli za Sarajevo.

„Posle 101 godine Beograd će se odužiti jednom sanjaru i čoveku koji je slobodu svog naroda stavio ispred svog života. On je personifikacija onoga što Srbija jeste, a to je bezuslovna težnja za slobodom“, naglasio je Vulin.

Ministar je dodao da su Srbi često okretali glavu od svoje prošlosti i dopuštali da drugi određuju našu istoriju. To više nećemo, poručio je Vulin.

Gradski menadžer Goran Vesić i ministar Aleksandar Vulin zahvalili su premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na inicijativi da Beograd dobije spomenik Gavrilu Principu, kao i Vladi Republike Srpske koja ga je donirala i tako “pokazala koliko smo bliski i važni jedni drugima”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo