Petak, 21 siječnja, 2022

Poštenjačina iz Bihaća: Konobar u bašti kafića pronašao i vratio 5.000 KM

Nemojte propustiti

Konobar iz Bihaća Hasan Mešanović iz Bihaća pronašao je u bašti kafića gdje radi novčanik pun para, te ga je vratio vlasniku. Ovaj pošteni pronalazač kaže da mu ni na pamet nije palo da novac zadrži. U novčaniku se nalazilo 5.000 maraka, veliki broj kreditnih kartica i lični dokumenti.

Foto: OslobodjenjeBaš to jutro mladić je razmišljao o tome kako bi bilo lijepo otići na more, jer je na poslu prevruće, i kao odgovor ispod  stola ukazao mu se novčanik. Međutim, mladić je to shvatio kao iskušenje u ramazanu i postupio na jedini ispravni način, osvjetlavši prezime koje je naslijedio od oca.
 
– Krenuo sam da tražim vlasnika, a brico iz obližnje radnje kazao mi je da mu je to rođak i onda sam mu dao novčanik da mu ga odnese. Kao nagradu od vlasnika kasnije sam dobio 100 maraka, svjedoči Hasan.
 
Hasan živi sa majkom i sestrom, otac mu je poginuo kao borac Armije BiH. Nakon što se pročulo o ovome, okolina uglavnom reaguje tako što mu govore da je bio lud što nije zadržao novac, priča Hasan. A jučer mu je čak dolazio i jedan komunalac da se žali da je upravo i on izgubio novčanik i 4 hiljade maraka tek podignutog kredita.
  
– S obzirom na to da radi konobarski posao s malom plaćom, zaista je zadivljujuće to što nije uzeo novac. Ali nasreću svih naših sugrađana, a ne samo onoga kojem je novčanik vraćen, ispostavilo se u našem gradu, ipak, ima ovakvih moralnih vertikala, te želimo da ih bude još i više, kazao je načelnik Bihaća Albin Muslić, nakon što je pozvao Hasana Mešanovića kod sebe u kabinet kako bi mu lično čestitao na poštenju.

 

(Bh-index/Oslobodjenje)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo