Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Potencijalno opasno vrijeme u cijeloj BiH: Upaljen žuti meteo alaram

Nemojte propustiti

meteo
Upaljen žuti meteo alarm

Federalni hidrometeorološki zavod proglasio je žuti meteo alarm za područje cijele BiH, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Intenzivnije padavnine danas očekuju se u južnim, jugoistočnim i zapadnim područjima. Uz grmljavinu postoje uvjeti i za grad, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.

Količine padavina u protekla 24 sata: Ivan-sedlo 31 milimetar, Bjelašnica i Mostar 23, Goražde 18, Sanski Most 17, Banja Luka, Sarajevo i Čapljina 16, Rudo i Višegrad 15, Bihać 14, Bosanski Novi, Neum i Sokolac 12, Mrkonjić-Grad 11, Livno 10, Prijedor 9, Han Pijesak 7, Kupres 6, Bijeljina, Bosanska Gradiška i Srebrenica 5, Bugojno, Doboj i Tuzla 4, Gradačac 3, Zenica i Zvornik 2.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo i Kupres 11, Sokolac 12, Bihać 13, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 14, Doboj, Prijedor, Zenica i Zvornik 15, Bijeljina i Goražde 16, Mostar i Trebinje 17, Čapljina 18, Neum i Stolac 19.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo