Utorak, 30 studenoga, 2021

Potiče probavu i čisti organizam: Evo zašto je dobro konzumirati limun…

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Stari Egipćani pili su sok od limuna ili ga jeli kao zaštitu od svakojakih otrova. Istraživanja su potvrdila ovaj mit i dokazala kako je limun izvrsno pomagalo kod mršavljenja.

To je uglavnom zato što sok od limuna potiče probavu i čisti jetru. Dokazano je da voda s okusom limuna smanjuje apetit, tako da teorija o mršavljenju svakako stoji. Osim toga ako je pijete ujutro – pomoći će vam aktivirati proces detoksikacije.

Limun vam može uštedjeti i novac koji trošite na preparate za akne. Istraživanja dokazuju iznimno pozitivne rezultate u rješavanju problema akni i sprječavanju njihova nastanka. Dnevno tretirajte osjetljiva područja, i u kratkom ćete roku ostvariti željene rezultate.

Osim toga, ovaj svestrani agrum osvježavajućeg okusa može se koristiti i u slatkim i u slanim jelima. Limun pomaže i kod groznice, prehlade ili gripe, pruža olakšanje kod simptoma anksioznosti ili nesanice jer ima iznimno umirujući učinak na tijelo; osvježava dah (odličan za osobe s kroničnim zadahom iz usta ) i smanjuje krvni tlak.

Mislimo da smo ovime definitivno uklonili sve negativne konotacije kad je limun u pitanju, jer vam je on, koliko god gorko-kiseo bio, jednostavno pravi životni prijatelj. Svi na limunadu!

(Punkufer.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo