Srijeda, 4 listopada, 2023

Potočari: Nudio pomoć komšijama, a oni mu psovali balijsku majku!

Preporučeno

Senahid Ahmetović, jedan od prvih povratnika u Potočare, već duže vrijeme zbog problema s komšijama srpske nacionalnosti brine za sigurnost svoje porodice. Sa suprugom i troje djece Senahid živi u kući svog daidže, a često ga, kao i njegovu djecu, komšije vrijeđaju na nacionalnoj osnovi. Nisu im strane ni prijetnje, kazao nam je Ahmetović, koji je posljednji incident prijavio policiji u Srebrenici, piše Avaz.

Ahmetović: Zabrinut za sigurnost djece
Ahmetović: Zabrinut za sigurnost djece

– Prije nekoliko dana sjedio sam u kući, supruga je bila kod komšinice. Navečer oko 18 sati stao je jedan automobil na putu kod moje kuće iz kojeg su izašli muškarac i žena i počeli se svađati. Navodno su imali neki kvar na autu, a ja sam ih, kako ih odranije poznajem jer su moje komšije, pitao mogu li im kako pomoći. Zauzvrat sam dobio psovanje balijske majke i prijetnje da će sa mnom završiti kad-tad – priča Ahmetović.

Upravo se čita:  Nedjelja u FBiH uskoro neradni dan? Hasičević objasnio zašto bi to mogla biti dobra odluka

Prijava policiji uslijedila je odmah, ali ih je pred kućom Ahmetović, kako kaže, čekao sat. Tek za nekoliko dana Ahmetovića su zvali na saslušanje u prostorije srebreničke policije, gdje je doživio još jednu neugodnost, tvrdi portal Dnevnog avaza.

– Zakazali su mi sastanak i saslušanje, da bi mi, kada sam došao, kazali da nema nikoga da me sasluša. Ti ljudi koji su mi prijetili su moje prve komšije. Nemam nikakvih sukoba s njima i zaista sam nakon tog događaja počeo strahovati – dodaje Ahmetović.

Upravo se čita:  Vukanović se oženio pod zastavama susjedne Srbije: Oglasio se nakon svadbe

Nakon incidenta koji je prijavio policiji, uslijedio je novi. Ahmetović nam je ispričao da su iste osobe nekoliko dana nakon toga provocirale i njegovog sina dok se vraćao iz škole, pokazujući mu tri prsta i psujući mu balijsku majku.

(Avaz/Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo