Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Potpis za bolju domovinu: Dijaspora uputila poziv bh. građanima

Nemojte propustiti

U javnost je puštena aplikacija putem koje građani BiH mogu pružiti podršku Principima za izmjene Ustava BiH, što je do sada učinilo preko 40.000 ljudi

Proteklog mjeseca u Sarajevu su prezentirani Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine, i u javnost puštena aplikacija putem koje će građani Bosne i Hercegovine moći dati svoju podršku ponuđenim Principima. Ovu važnu inicijativu pokrenule su četiri nevladine organizacije: Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće u BiH, Srpsko građansko vijeće u BiH i Forum parlamentaraca BiH 1990.

Od tada je ovu vrlo važnu peticiju potpisalo preko 40.000 potpisnika, a to je učinila i internacionalna Građanska inicijativa “KLUB 100-PLUS” koju čine 133 građanina/građanke i prijatelji Bosne i Hercegovine iz 27 zemalja svijeta. Time je podržala ovu inicijativu i pozvala sve građane u domovini i dijaspori i sve prijatelje Bosne i Hercegovine da daju svoj potpis za bolju domovinu.

– Dajte svoj glas – glas za evropsku, demokratsku državu, utemeljenu na vladavini prava u kojoj će svaki građanin i svaki od naroda u BiH imati jednaka prava i slobode na cijeloj teritoriji naše države, stoji u pozivu “KLUBA 100-PLUS”, a spomenutu inicijativu možete podržati putem ovog linka.

Također, na istom linku možete se detaljno upoznati sa svim principima i razlozima za izmjenu Ustava Bosne i Hercegovine.

Inače, do sada su na desetine raznih nevladinih organizacija iz domovine i dijaspore, te mnogi ugledni pojedinci podržali ovu inicijativu.

– Svima njima je jasno da bez promjene Ustava Bosne i Hercegovine, bez demokratske države, vladavine prava i jednakopravnosti svih građana i naroda naša domovina teško može izaći iz političkog i svakog drugog ćorsokaka, poručuju iz “KLUBA 100-PLUS”.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo