Petak, 25 lipnja, 2021

Potpisan ugovor o saradnji između FK Sarajevo i Cardiff Citiya

Nemojte propustiti

Direktor Fubalskog kluba Sarajevo Dino Selimović i vlasnik novog engleskog premijerliša Cardiff Cityja Vincent Tan danas su u Sarajevu potpisali ugovor u suradnji između dva kluba.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Ugovorom je ozvaničena buduća saradnja i povezivanje između dva kluba, koja će se, kako je naglašeno, odnositi na razvoj talentovanih igrača, kako bi oni u budućnosti mogli igrati za Cardiff i druge evropske timove.

– Dolazim iz Malezije, zemlje koja je prijateljska prema Bosni i Hercegovini. Drago mi je što mogu pomoći, kako Sarajevu, tako i vašoj državi. Nadamo se da će saradnja, kao i ostali planovi koje imamo biti dobro prihvaćeni od strane simpatizera i navijača Sarajeva, kao i svih u BiH – kazao je Tan.

Potpredsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica kazao je da se radi o operacionalizaciji ideje na kojoj se radilo duže vrijeme i koja je predstavljena kroz novi statut kluba.

– Smatram da se ovim ugovorom otvara svijetla budućnost FK Sarajevo. Našim igračima se otvaraju nove prespektive i siguran sam da od današenjeg dana ništa neće biti kao što je dosad bilo. U uzajmanoj i prijateljskoj suradnji smatram da jedni i drugi možemo da postignemo vrhunske sportske rezultate – kazao je Kusturica.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo