Srijeda, 16 lipnja, 2021

Potpredsjednica FBiH ponudila se da radi kao ljekar: Ima iskustvo iz Ratne bolnice Bugojno

Nemojte propustiti

„Kao ljekar, ali i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, izražavam punu podršku hrabrim kolegama i medicinskom osoblju u svemu što su radili i rade proteklih dana kako bi se zastavilo širenje COVID-19 u našoj zemlji.

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je danas punu podršku ljekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, ali i svim drugim medicinskim centrima u Bosni i Hercegovini u njihovoj nadljudskoj borbi u teškoj situaciji zbog svjetske pandemije izazvane novim sojem koronavirusa [SARS-CoV-2], koji uzrokuje infekciju COVID-19.

Dr. Mahmutbegović se, istovremeno, i lično stavila na raspolaganje vodstvima obje sarajevske bolnice da svojim iskustvom iz Ratne bolnice Bugojno, gdje je radila do kraja agresije, pomogne i u ovim teškim trenucima.

„Kao ljekar, ali i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, izražavam punu podršku hrabrim kolegama i medicinskom osoblju u svemu što su radili i rade proteklih dana kako bi se zastavilo širenje COVID-19 u našoj zemlji. Stavljam im se na raspolaganje u onoj mjeri u kojoj vjeruju da svojim dugogodišnjim iskustvom mogu pomoći u ovoj situaciji.

Također, apeliram i na bosanskohercegovačke građane da budemo jedinstveni, da ne širimo paniku, da budemo solidarni, da vjerujemo našim doktorima i medicinskom osoblju, ali i da vjerujemo jedni u druge, te da se pridržavamo svih donesenih mjera i uputa nadležnih institucija. Ovo su trenuci kada trebamo shvatiti da smo jedni drugima najvažniji i najpotrebniji, kao i da nije bitno kako ko politički promišlja i u kojoj stranci djeluje. Potreban nam je, zaista, svaki oblik solidarnosti i razumijevanja kako bismo učinili sve da ublažimo krizu i poljedice ovog globalnog epidemiološkog udara, te da iz ovog iskustva izađemo još snažniji“, navodi se u poruci dr. Mahmutbegović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo