Srijeda, 28 rujna, 2022

Potpredsjednik NSRS-a očajan: Parlament RS-a bi trebao podržati Milorada Dodika, ali poslanici opozicije će glasati protiv

Nemojte propustiti

– Ovdje nije pitanje da li će Dodik dobiti dvotrećinsku većinu, već pitanje da li Republika Srpska u Republici Srpskoj ima dvotrećinsku većinu, kazao je  Šulić

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić (SNSD) rekao je za RTRS da je pokretanje veta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o odluci o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH, prouzrokovala politika Njemačke prema Republici Srpskoj.

Kazao je “da je Bundestag donio antidejtonske i antiustavne odluke koje se tiču Republike Srpske”.

Šulić je rekao da bi Parlament RS-a trebalo da podrži veto Dodika, ali da je uvjeren da će poslanici opozicije glasati protiv.

– Ovdje nije pitanje da li će Dodik dobiti dvotrećinsku većinu, već pitanje da li Republika Srpska u Republici Srpskoj ima dvotrećinsku većinu, kazao je on.

Šulić je rekao da Dodik svaki put kada ga neko u Predsjedništvu BiH preglasa dođe u Narodnu skupštinu RS-a da se odluči o interesima Republike Srpske.

On je kazao da bi sutrašnja posebna sjednica NSRS trebalo da pošalje poruku da Republika Srpska uvažava svakoga, ali da će jasno i odlučno odgovoriti svakome ko ugrožava njene vitalne interese.

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske, podsjećamo, zakazao je za sutra posebnu sjednicu o Prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Srpske.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo