Srijeda, 27 siječnja, 2021

Potpredsjednik NSRS Milan Petković: Digla se nepotrebna hajka zbog ikone, pokušava se nanijeti šteta Republici Srpskoj

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Petković je za Televiziju “Hepi” rekao da je u BiH sve “slučaj”, pa tako i jedan poklon i nešto što je trebalo da bude dobra poruka.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković ocijenio je da se bespotrebno digla velika hajka u vezi sa ikonom koju je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplmatije Sergeju Lavrovu.

Kako je naveo, očito jer je nekima odgovaralo i željeli su da nanesu štetu Republici Srpskoj, ali i dobrim odnosima koje Srpska ima sa Rusijom.

Petković je ocijenio da su pojedinci u BiH jedva dočekali da prave hajku, pa su članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović pokušali da naprave i “slučaj”, a sami su odbili da se sretnu sa Lavrovom.

– Oni su odbili sastanak sa Lavrovom, pravdajući to da se ne poštuje BiH, a situaciju u vezi sa okonom željeli su da prikažu kako Srbi i Rusi čine neke nezakonite radnje, kako se poklanja neka ukradena ikona i slično – istakao je Petković.

On je rekao da je objavljeno saopštenje iz kabineta srpskog člana Predsjedništva u kojem je navedeno da je riječ o ikoni koja je u posjedu jedne porodice već nekoliko godina, a u Srpskoj se nalazi duži niz godina.

Petković je napomenuo da je Lavrov svjetski diplomata, te da je sigurno da Dodik nije naivan da poklanja nešto što je nezakonito i dovodi u pitanje svoj integritet i da se i on i Srpska pominju u negativnom kontekstu.

– Ubijeđen sam da će se Milorad Dodik dokazati da nije riječ ni o kakvoj krađi ili vrijednoj umjetnini, nego o jednom ličnom poklonu Lavrovu koji nema nikakvu veliku vrijednost i da ćemo brzo okončati ovaj slučaj – rekao je Petković.

On je za Televiziju “Hepi” rekao da je u BiH sve “slučaj”, pa tako i jedan poklon i nešto što je trebalo da bude dobra poruka.

Petković je naveo da se sve diže i na međunarodni nivo iz prostog razloga jer postoji sukob između Ukrajine i Rusije, a tu je uvijek i taj “sukob koji tinja” u BiH među konstitutivnim narodima, pa se sada i od poklona pokušao napraviti diplomatski skandal.

On je rekao da je uvjeren da će predsjedavajući i srpski član Predsjedništva, nakon što izađe iz bolnice gdje se liječi od virusa korona, sigurno dati dodatno saopštenje o tome od koga je dobio ikonu koja je poklonjena ruskom šefu diplomatije.

Petković je rekao da je Dodik na bolničkom liječenju, da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljnije, ali stabilno i poželio mu brzo ozdravljenje i da se što prije vrati svojim dužnostima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo