Utorak, 26 listopada, 2021

Potraga za nestalim malezijskim avionom i u Indijskom okeanu

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Potraga za nestalim malezijskim avionom danas bi se mogla proširiti na Indijski okean nakon što je Bijela kuća objavila da su se pojavile “nove informacije” da je avion možda letio satima prije nego što je nestao prije sedam dana.

Pozivajući se na zvaničnike SAD, više američkih medija je objavilo da je komunikacioni sistem boinga 777 kompanije “Malaysia Airlines” nastavio da šalje signale satelitu nekoliko sati nakon što je nestao s radara sa 239 putnika i članova posade, na putu iz Kuala Lumpura za Peking, prenosi AFP.

-Na osnovu nekih novih informacija koje nisu definitivne, ali su nove, obavješten sam o mogućnosti pokretanja istrage u Indijskom okeanu – izjavio je portparol Bijele kuće Jay Carney.

Vijetnam je objavio da je smanjio intenzitet potrage u Južnom kineskom moru, ali da ona nije prekinuta i tražio je od malezijskih vlasti da razmotre slanje aviona i brodova u Malajski prolaz.

To znači da se potraga premiješta zapadno od Malezije u zaliv i dalje u pravcu zapada u Indijskom okeanu, prenosi Tanjug.

Portparol vijetnamskih spasilačkih ekipa Ngujen Ngok Son kaže da je status potrage u Južnom kineskom moru promijenjen s “hitnog na regularni”, navodi AP.

Boing 777 je nestao u subotu ujutro iznad Južnog kineskog mora.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo