Nedjelja, 2 travnja, 2023

Potražni pas stradao spašavajući ljude u Turskoj: “Hvala ti na tvom herojskom radu!”

Nemojte propustiti

O nesretnom događaju oglasilo se i Meksičko ministarstvo nacionalne obrane (SEDENA)

Meksički spasitelji tuguju za članom svog tima, psom Proteom koji je preminuo dok je spašavao ljude iz ruševina. On i njegovi kolege pretraživali su ruševine u turskom gradu Kahramanmaraşu, u kojem je bio epicentar potresa.

Pas je radio sa svojim timom i skupa su pretraživali ruševine. Potom se dogodilo najstrašnije za svakog spasioca: dio zgrade se srušio na njega i zatrpao ga. Premda su ga njegove ljudske kolege odmah izvukli ispod krhotina, a potom ga i pokušali oživjeti, nesretnom psu nije bilo spasa.

O nesretnom događaju oglasilo se i Meksičko ministarstvo nacionalne obrane (SEDENA). U priopćenju za medije naveli su kako veoma pate zbog gubitka psa.

– Žalosni smo zbog gubitka velikog kolege, psa Protea. Ispunio si svoju dužnost kao član meksičkog tima za potražnju i spašavanje, u akciji u koju smo otišli kako bi pomogli našoj braći u Turskoj. Hvala ti na tvom herojskom radu – stoji u priopćenju.

Najavljeno je kako će se za Protea održati ceremonija ispraćaja, koju će organizirati njegove kolege spasioci.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo