Petak, 17 rujna, 2021

Potresan oglas: Pjevačica Mina prodaje stan da bi sebi kupila bubreg

Nemojte propustiti

Beograđanka Mina Nikolić (31) koja je već nekoliko godina bubrežni bolesnik odlučila je da stavi svoj stan na prodaju kako bi kupila bubreg.

Mina je po zanimanju pjevačica.

– Prodajem stan da kupim sebi bubreg. U današnje vrijeme svi traže donacije za operacije i dobrotvorno se za iste skupljaju pare, a ja prodajem stan – navela je u svom oglasu ova Beograđanka.

Mina je prije nekoliko godina učestvovala u emisiji “Ja imam talenat”. Još tada je imala zdravstvenih problema, a svoju bolest nije krila.

– Godine 2007. imala sam tešku saobraćajnu nesreću, dobila sam multiorgansku sepsu i bila dugo u komi. Kako bi me spasili, ljekari su mi davali jake antibiotike koji su mi bukvalno “spržili” bubrege – ispričala je Mina na takmičenju.

Tada je pobrala simpatije gledalaca jer se bez ikakve patetike predstavila i pokazala da se i pored teške bolesti može boriti za ono do čega ti je stalo.

Ona sada, kako je napisala na Facebooku, prodaje stan kako bi dobila novi bubreg, budući da joj je potrebna transplantacija.

Pošto je svoj oglas objavila i na društvenim mrežama prijatelji su je pitali koliko joj je novca potrebno, da li će imati gdje da živi, a neki su joj nudili i pomoć.

Ona, međutim, kako piše Blic, ne želi nikakvu humanitarnu pomoć, niti da ljudi skupljaju novac za njenu transplantaciju. Želi da, prodajom stana, to sama sebi osigura.

Mina je pred širokim TV auditorijumom nastupila pjevajući mješavinu salse, rokenrola, irske nacionalne muzike… Navela je da se godinama bavi free style pjevanjem, i da bi prije svega voljela da sarađuje sa DJ-ima. Još tada, prije šest godina, morala je da se podvrgava dijalizi tri puta sedmično.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropska država uvodi nove mjere, biće među najstrožijim u svijetu

Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji...

Možda vas zanima i ovo