Subota, 16 listopada, 2021

Potresna ispovijest Francuskinje: Medicinske sestre zamijenile bebu u porodilištu

Nemojte propustiti

Manon Serano (Serrano, 18) iz Francuske otkrila je da su je slučajno zamijenili s drugom bebom u bolnici nakon rođenja. Majka Sofi (Sophie) rodila je 4. jula 1994. godine, a prije osam godina porodica je DNK testovima otkrila da Manon nije njihovo dijete.

Sofi tužila kliniku
Sofi tužila kliniku

Sofi je ostavio suprug nakon što je test očinstva potvrdio da Manon nije njegovo dijete. Godinama je bio uvjeren da ga je žena prevarila, jer Manon ima tamniju kožu od svojih roditelja. Dvije godine nakon toga, Sofi je također bila na testiranju te se utvrdilo da ni ona nije majka svoje kćerke.

Cijela porodica Serano sedmicama je pokušavala doći do suvislog odgovora na sva svoja pitanja, a Manon je ispričala da je bila veoma zbunjena jer nije znala ko je i odakle zapravo potječe.

– Kada sam sve to saznala, imala sam osjećaj da mi se nebo na glavu srušilo. Imala sam osjećaj da sam izgubila kćerku koju sam odgojila i izgubila sam sve. Cijela porodica trebala je odlaziti na savjetovanja – ispričala je potresena Sofi.

Dodala je da su pogriješili u bolnici, jer su njenu kćerku stavili u krevetić s drugom curicom, a majkama su kasnije dali pogrešne bebe. Kaže da je medicinskim sestrama rekla da to dijete ne liči njenom djetetu, ali je nisu htjele slušati.

Porodica Serano kasnije se sastala s porodicom u kojoj je odrasla njihova biološka kćerka. Bez obzira na otkriće, obje djevojke su odlučile ostati s porodicama koje su ih odgojile. Sofi je tužila kliniku zbog zamjene beba, a advokat je rekao da su majke trebale i same primijetiti da su im zamijenili djecu.
(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo