Nedjelja, 5 srpnja, 2020

Potresna ispovijest Ramiza Pljakića koji je za četiri dana ostao bez sina: ‘Nedžad mi je rekao – ne mogu dalje…’

Nemojte propustiti

Fenomenalne vijesti iz Turske: Djevojčica Nadin Smajlović pobijedila tuberkulozu

13-godišnjoj Nadin je Univerzitetski klinički centar u Tuzli u maju odobrio liječenje u inozemstvu te je troškove trebao preuzeti...

Grad i kiša otjerali kupače s plaža u Neumu

Danas je u većem dijelu Bosne i Hercegovine bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu...

Najgori dan od početka pandemije u BiH: Danas potvrđeno čak 218 novozaraženih koronavirusom

U Bosni i Hercegovini, prema najnovijim informacijama, koronavirusom je zaraženo 218 osoba. Od toga 103 u Republici Srpskoj, a...

Oprez! Počele pojačane kontrole poštivanja mjera zaštite od koronavirusa

Posebno će se kontrolisati objekti u kojima se okuplja veći broj osoba, kao što su svadbeni saloni, restorani, hoteli...

Ramiz Pljakić u svojoj ispovijesti kaže da je Nedžad imao malo povišenu temperaturu i da je tokom noći povraćao. Narednog dana ga je u popodnevnim časovima odveo u bolnicu na infektivno odjeljenje novopazarske bolnice kada počinje njegova agonija.

Ramiz Pljakić, otac mladića iz Novog Pazara Nedžada Pljakića, koji je umro od posljedica koronavirusa, za novopazarsku televiziju A1 je ispričao kako je za samo četiri dana ostao bez sina. Ramiz je u svojoj tužnoj ispovijesti, govorio o odnosu ljekara prema njegovom naglo oboljelom sinu, koji je preko telefona molio svog oca da dođe po njega u bolnicu i odvede ga kući.

Pljakić smatra da polovinu krivice za smrt snose ljekari, a drugu polovinu koronavirus, i dodaje da poslije Nedžadove smrti niko nije došao kod njega i članova njegove porodice da ih testira na koronu.

Ramiz Pljakić u svojoj ispovijesti kaže da je Nedžad imao malo povišenu temperaturu i da je tokom noći povraćao. Narednog dana ga je u popodnevnim časovima odveo u bolnicu na infektivno odjeljenje novopazarske bolnice kada počinje njegova agonija.

– Kad sam ga uveo na infektivno odjeljenje on je pao u nesvijest. Doduše, tu su bili ljubazni doktori, prihvatili su ga. Izgubio je svijest, pao mu je pritisak, tu su ga jedan mlad doktor i jedna doktorica povratili i dali mu infuziju. Dali su mu rezultate i rekli da izađe i sačeka doktora. I mi smo tu čekali skoro do pola četiri poslije ponoći. Svi smo bili sa njim, a on bolestan, nikakav.

Ja sam tražio da ga vodimo kući jer ne može više da izdrži, ali su mu rekli – ti ne smiješ da ideš, moraš da čekaš. Kad je bilo oko tri sata poslije ponoći, došao je doktor specijalista da vidi te rezultate. Sa tim rezultatima sestra je rekla – morate da idete na grudno odjeljenje. Ja sam ga ponio, ali kad sam izašao uz one stepenice na hodnik on je pao, nije mogao više da izdrži. Pokušao sam da ga dignem, ali stigla je sestra, prihvatila ga je, odvukla onim hodnikom i zaključala vrata, priča Ramiz koji se suzdržava da ne zaplače.

Ramiz kaže da je sve vrijeme imao kontakt sa svojim sinom telefonom, koji mu je govorio “da ne može dalje”.

Nedžadov otac dodaje da je dva dana proveo ispred bolnice čekajući neko obavještenje i da su mu samo govorili da sačeka.

– Jednog dana izađe žena i ode pored mene. Rekoh – doktorice, rekli ste da imate da me obavijestite, a ona kaže – za koga, ko beše ti?

Kada je objasnio za koga se raspituje, doktorka mu je rekla da je sin super i da je bila kod njega pet minuta prije toga.

– On je mlad, rekla je, nema problema, to je za njega ništa. Ode ulicom, a ja krenem da zovem telefonom – Nedžade, jel ta doktorica bila kod tebe, a on mi reče – Ja tu doktoricu nisam vidio da je dolazila ovdje. Mi ujutru dobijamo infuziju, a kad treba druga infuzija, nema niti doktora, niti bilo koga.

Ramiz kaže da ga je sin svakog dana zvao i tražio da ga izvuče iz bolnice, a kada je četvrtog dana otišao i pitao doktore šta je sa njegovim sinom, oni su mu rekli da bi trebalo da ga transportuju u Kragujevac.

Očajni otac kaže da su im ljekari dozvolili, iako je bio zaražen, da slobodno priđu Nedžadu i izgrle ga.

Ramiz je, također, detaljno ispričao posljednje trenutke života njegovog sina, koji je zapravo umro prije nego što je i krenuo za Kragujevac.

– Sestrići su krenuli za njim, ali je on umro tu, na licu mjesta, kaže Ramiz u svojoj ispovijesti.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Fenomenalne vijesti iz Turske: Djevojčica Nadin Smajlović pobijedila tuberkulozu

13-godišnjoj Nadin je Univerzitetski klinički centar u Tuzli u maju odobrio liječenje u inozemstvu te je troškove trebao preuzeti...

Ugledni ljekar iz Tuzle, dr. Nermin Salkić: Kad bi 60 posto...

Profesor Salkić mišljenja je da se, ako se do jeseni ne stavi rast broja novih slučajeva pod kontrolu, dolaskom hladnijeg vremena i manjim boravkom...

Evo kako unutra izgleda: Uskoro otvorenje najvećeg Bingo tržnog centra u...

U općini Novi Grad bit će otvoren najveći tržni centar kompanije “Bingo” u Bosni i Hercegovini. U prizemlju ovog objekta će se nalaziti hipermarket...

Grad i kiša otjerali kupače s plaža u Neumu

Danas je u većem dijelu Bosne i Hercegovine bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne su registrovani pljuskovi i...

Pacijenticu ostavili da polusvjesna leži na travi ispred bolnice. Zar je...

U Kliničkom centru dali su joj uputnicu za Gradsku bolnicu, dovezli je ondje i ostavili... S njom niko nije bio u pratnji, jer su...

Možda vas zanima i ovo