Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Potresna ispovijest stare majke: “Kćerka mi je rekla psihijatrija, starački dom… ili možeš umrijeti sama”

Preporučeno

Njena kćerka pokazala je potpuno drugo – za nju nepoznato lice. Jedini uvjet, kaže 85-godišnjakinja, bio je da ostane u svom stanu.

Računala sam da će mi mlađa kćerka pomagati pošto je tu blizu. Da me digne iz kreveta, odvede liječniku, napravi mi ručak, kupi mi sve. Na kraju sam na nju stavila taj ugovor, međutim “ljubav” je trajala dok nisam ostala bez ičega…

Način osiguravanja pomoći i skrbi za starije osobe mogu biti ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. No, oni u sebi kriju brojne opasnosti zbog zakonskih nedorečenosti.

Splićanka (85) je u TV programu HRT-a otkrila što joj se dogodilo kad je s kćerkom potpisala takav ugovor.

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

Žena je, naime, ostala udovica u svojim 50-im godinama i sama je odgajala dvije kćerke. Ima veliko porodično nasljeđe, a kroz život je vrijednim radom stekla i dodatne prihode. Prije pet godina, kada joj je zdravlje već bilo narušeno, potpisala je darovni ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom djecom. I tada počinju problemi.

– Računala sam da će mi mlađa kćerka pomagati pošto je tu blizu. Da me digne iz kreveta, odvede liječniku, napravi mi ručak, kupi mi sve. Na kraju sam na nju stavila taj ugovor, međutim od sredine 2018. do 11.6. 2000. trajala je ta ‘ljubav‘. Dok nisam ostala bez ičega. Moj život sam dala u njene ruke i moju svu imovinu, započela je svoju priču nesretna Splićanka koja je htjela ostati anonimna.

Upravo se čita:  Evo kako izgleda dvorište para za koji se sumnja da je ubio djecu, pa sebe: Na vratima stoji upozorenje

Njena kćerka pokazala je potpuno drugo – za nju nepoznato lice. Jedini uvjet, kaže 85-godišnjakinja, bio je da ostane u svom stanu.

– Jedini uvjet mi je bio da neću u Dom za starije osobe. Ona je meni rekla ovako za ovim stolom – možeš birati na psihijatriju ili u Dom za starije i nemoćne. Ili ćeš umrijeti tamo sama bez igdje ikoga svoga, pravac prema mojoj spavaćoj sobi. Ovako mi je pokazala rukom, rekla je gospođa koja sada s kćerkom vodi sudski spor.

Upravo se čita:  Pronađeni jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su nađena djeca: Sumnja se da su roditelji bili u sekti

Kaže da je željela ispričati svoju priču kao upozorenje starijim osobama.

– Željela sam o ovome progovoriti da starije osobe, roditelji znaju. Jer pogledajte, ja sam imala puno povjerenje u moju kćerku. Kako ću imati u susjeda, u vas povjerenje, ako neću u vlastito dijete koje sam rodila, odgajala i cijeli život živim s njom. To se sad sve okrenulo, zaključila je Splićanka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas