Subota, 4 prosinca, 2021

Potresna priča bh. rudara: Zar ovo treba da doživljavam za platu od 570 KM?

Nemojte propustiti

Osim težine samog posla, jedan su od razloga zbog kojeg rudari ne žele pristati na platu od 570 maraka koja im se nudi i zbog čega su danas i došli na proteste u Sarajevo.

U toku protesta rudara ispred zgrade Vlade FBiH mogu se čuti različite potresne priče ovih ljudi. Svakodnevni silazak u jamu sobom nosi i velike rizike od povreda, pa čak i od pogibije.

Upravo ti rizici, osim težine samog posla, jedan su od razloga zbog kojeg rudari ne žele pristati na platu od 570 maraka koja im se nudi i zbog čega su danas i došli na proteste u Sarajevo.

– Ovo sam doživio u rudniku prije pet godina. Radi se o povredi na radu. Zar treba da ovo doživljavam za platu od 570 KM koju nam nude, kazao je Oslobođenju rudar rudnika Bila Nusmir Jusić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo