Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Potresna priča majke iz Srebrenice: Vidjela sam sina bez glave, poznala sam ga po odjeći…(Video)

Nemojte propustiti

Srebreničanka Fatima Aljić je prije rata živjela u Skelanima. Bavila se poljoprivredom i bila je domaćica. Živjela je sa suprugom i tri sina. Do 10. maja 1992. bila je u svom selu, dok taj dan selo nije u potpunosti izgorjelo.

Fatima_Aljic

Fatima je sa porodicom pobjegla u šumu, gdje su se krili, ne uspjevši da ponese ništa od ličnih stvari. U Srebrenicu je došla krajem avgusta 1992. U Srebrenici se smjestila kod rođaka. Krajem 1992. Fatima je izgubila sina. Pri padu Srebrenice izgubila je još dva sina, supruga i brata.
Posljednji put je vidjela supruga i jednog sina kako stoje pored ceste u Kravici, dok je napuštala Srebrenicu na kamionu, a najmlađeg sina je vidjela kako leži u kanalu, samo truplo bez glave.
Prepoznala ga je po odjeći. Posmrtni ostaci jednog sina, brata i supruga pronađeni su u masovnim grobnicama i ukopani su na mezarju u Potočarima. Fatima Aljić danas nema više nikoga od bliže familije.
Poslušajte njenu potresnu priču, koju je ispričala za cinemaforpeace.ba.(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Milanović pisao generalnom sekretaru NATO-a, žalio mu se zbog izbornog zakona u BiH

Milanović smatra da većina državnika nije svjesna izborne nejednakosti u BiH i kako to može imati ozbiljne posljedice i...

Možda vas zanima i ovo