Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Potresne scene na posljednjem ispraćaju stradalih dječaka: Efendija Omer klanjao dženazu svome sinu i njegovim drugovima

Nemojte propustiti

Jučer je u prisustvu članova porodica, brojne rodbine i prijatelja na mezarju u Janji klanjana dženaza i obavljen ukop tragično stradalih dječaka Ibrahima K. (17), Osmana G. (14) i Ejjuba C. (15).

Svome sinu i njegovim drugovima dženazu je klanjao efendija Omer, koji je svu trojicu dječaka supustio i u kabur.

– Klanjasmo dženazu ovoj trojici najvrjednijih momaka, kojima je džamija bila prva kuća. Koji su više vremena provodili u džamiji nego u svojoj kući. Allah je htio da dunjaluk provedu zajedno, pa i da ih Allah uzme zajedno kazao je ef. Camić, prenosi doznajemo.com.

Foto: AA
Foto: AA

Dženazi je prisustvovalo desetine imama iz svih dijelova BiH.

Janja ne pamti ovakvu tragediju od ‘60-ih godina, a trojica nastradalih dječaka bili su uzorni učenici i pohađali su mekteb, kazali su njihovi prijatelji i komšije.

Janja: Klanjana dženaza i obavljen ukop trojice tragično stradalih dječaka

Podsjetimo, trojica janjanskih dječaka utopili su se u subotu u popodnevnim satima na kupalištu koje se nalazi na mjestu spajanja rijeke Drine i kanala Dašnica.

U gradu Bijeljini danas je povodom ove tragedije proglašen dan žalosti, a u Janji trodnevna žalost.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo