Utorak, 27 srpnja, 2021

Potroši li se išta struje: Koliko otpada na kuhalo ili na grijanje?

Nemojte propustiti

Sukladno Programu i planu provedbe statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH, na prostoru grada Mostara će se od 25. svibnja do 7.lipnja 2015. godine provesti anketa o potrošnji energije u kućanstvima.

Anketiranje domaćinstava na terenu obavljat će anketari ovlašteni od strane Federalnog zavoda za statistiku. Anketa o potrošnji energije u domaćinstvima provodi se po uzorkom odabranim kućanstvima na području grada.

Anketu će sprovoditi anketari metodom intervjua pomoću upitnika.

Svaki anketar kod obilaska domaćinstva ima ovlaštenje i akreditaciju nadležnih statističkih institucija, kojom je ovlašten za provođenje Ankete.

Osnovni cilj ankete o potrošnji energije u kućanstvima je poboljšanje statističkih podataka o krajnjoj energetskoj potrošnji s posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije, kao i podaci o potrošnji pojedinačnih energenata za grijanje, za kuhanje, za pripremu tople vode, za hlađenje, upotrebu kućanskih aparata i osobnih automobila u domaćinstvu, kao i energetska potrošnja i troškovi energetske potrošnje domaćinstva u posljednjih godinu dana.

“Koristimo priliku da zamolimo za puno razumijevanje i pomoć u provedbi ove aktivnosti. Prikupljeni podaci iz ankete su povjerljivi i isti će se , sukladno s odredbama Zakona o statistici Federacije BiH (Službene novine FBiH br. 63/03 i 9/09), koriste isključivo u statističke svrhe”, stoji u priopćenju iz Agencije za statistiku BiH.

Anketa o potrošnji energije u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini bit će realizirana prema standardima EUROSTAT-a i uz podršku Energetske zajednice.

Terensko istraživanje bit će provođeno na reprezentativnom uzorku od 7.083 slučajno odabranih domaćinstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo