Subota, 15 svibnja, 2021

Potrošili milione za ceste u Zenici: Već s prvom kišom pojavile se lokve

Nemojte propustiti

Čitalac popularnog bloga Zeničanke poslao je fotografije kojima ukazuje na problem kvaliteta radova na obnovi ulica u Zenici koje se rade u sklopu projekta Glavna gradska magistrala-GGM-a koje je snimio danas na raskrsnici ulica Aska Borića i Bulevar Kralja Tvrtka I.

lokva foto-1 (1)

Na fotografijama se vidi lokva vode na navedenoj raskrsnici za koju tvrdi kako je problem za normalno odvijanje saobraćaja te postavlja pitanje tko nadzire kvalitet izvođenja radova.

Čitalac smatra da bi Vlada Federacije BiH koja je bila garant za međunarodna sredstva iz Saudijske Arabije u visini 25.000.000 $ USA trebala uraditi reviziju dosadadišnjih utrošenih sredstava.

Napominje da je prošlo više od 15 mjeseci kako se izvodi projekat GGM-a, da je potrošeno cca 50% navedenih sredstava

te da je veoma neodgovorno od strane Vlade Federacije BiH da do sada nije pokazala interes za revizijom do sada utrošenih sredstava za GGM od strane opštine Zenica.

– Ovaj slučaj pokazuje kako se neodgovorno Vlada Federacije BiH odnosi prema međunarodnim sredstvima koja će se jednom ipak morati vratiti, ističe se na kraju pisma.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo