Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Potvrđeno: Adnan Ćatić protiv Australca Gela u borbi karijere

Nemojte propustiti

Meč za naslove prvaka u srednjoj kategoriji u verzijama WBA i IBF bit će održan 1. septembra u Oberhauzenu, u dvorani u kojoj je naš as osvojio pojas

Gaele i Ćatić na konferenciji za novinare Kao što je “Dnevni avaz” ekskluzivno objavio još prije više od mjesec, Adnan Ćatić će 1. septembra, nakon 12 uzastopnih odbrana titule svjetskog bokserskog prvaka u srednjoj kategoriji u verziji WBA, pokušati osvojiti i IBF pojas.

U meču za ujedinjenje borit će se protiv IBF šampiona Danijela Gela (Daniel Geale), 31-godišnjeg Australca, koji je izgubio samo jedan od 28 mečeva u profesionalnoj karijeri.

Sretna dvorana

Do prekjučer je vladala dilema gdje će meč biti održan, a na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovala obojica boraca, objavljeno je da će poprište najvećeg bokserskog okršaja ove jeseni u svijetu biti “Koenig Pilsener arena” u Oberhauzenu.

U ovom zdanju, kapaciteta 13.000 mjesta, Ćatić je u aprilu 2007. savladao Španca Havijera Kastiljeha (Javier Castillejo) i osvojio naslov svjetskog prvaka, koji i danas drži i koji će staviti kao ulog u meč s Gelom.

Tridesetjednogodišnji Australac u ring će ući sa zavidnom reputacijom borca koji je jedini poraz u karijeri doživio prije tri godine od sunarodnjaka Entonija Mundina (Anthony Mundine). Titulu je osvojio lani, savladavši u Nojnbrandenburgu na poene Nijemca Sebastijana Silvestera (Sylvestera), kojeg je, zanimljivo, i Ćatić dobio, i to baš u Oberhauzenu 2008. godine.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pojačane kontrole obveznika koji su vršili promet u BiH koristeći usluge “brzih pošta”

Inspektori UIO će kontrole provoditi u prostorijama obveznika/lica, koji su identifikovani da su prodavali dobra koristeći, između ostalog, i...

Možda vas zanima i ovo