Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Potvrđeno iz Gazproma: Cijena ruskog gasa samo za Republiku Srpsku ostaje ista

Nemojte propustiti

Ranije je saopšteno da je “Gasprom” od 1. januara do 15. juna povećao isporuke gasa BiH za 55,5 odsto u odnosu na isti period lani.

Ruska kompanija Gazproma nastaviće da snabdijeva Republiku Srpsku potrebnim količinama gasa, i to po cijenama iz važećeg ugovora, bez prilagođavanja trenutnim tržišnim uslovima, rekao je šef “Gasproma” Aleksej Miler nakon razgovora sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom koji danas boravi u posjeti Mosvki, objavio je TASS.

Ranije je saopšteno da je “Gasprom” od 1. januara do 15. juna povećao isporuke gasa BiH za 55,5 odsto u odnosu na isti period lani.

Dodik je ranije potvrdio da mu je Miler u telefonskom razgovoru rekao da cijena gasa za Republiku Srpsku ostaje ista u narednom periodu, bez tržišnih opterećenja.

– Nakon razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, telefonski sam razgovarao sa predsjednikom Upravnog odbora `Gasproma` Aleksejem Milerom, koji mi je potvrdio da cijena gasa za Republiku Srpsku ostaje ista u narednom periodu bez tržišnih opterećenja – napisao je Dodik na Tviteru.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo