Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Potvrđeno: Krizni štab FBiH predlaže da se policijski sat ne pomjera zbog ramazana, čeka se odluka Vlade FBiH

Nemojte propustiti

Ministar zdravstva KS-a Haris Vranić prije nekoliko dana je poslao dopis Federalnom ministarstvu zdravstva u kojem je zatražio skraćivanje policijskog sata, odnosno da on počinje u 23 sata umjesto u 21 sat.

Krizni štab Federacije BiH danas je na sastanku donio preporuku, u kojoj Vladi FBiH predlažu da aktuelni policijski sat od 21 i dalje ostane na snazi.

Ovom preporukom je potvrđeno ranije pisanje našeg portala, gdje je navedeno da u Kriznom štabu FBiH još uvijek ne misle da je epidemiološka situacija u FBiH toliko povoljna da bi se trenutne mjere mogle popustiti.

Konačnu odluku o ovome će svakako donijeti Vlada FBiH.

Podsjećamo, ministar zdravstva KS-a, Haris Vranić, prije nekoliko dana je poslao dopis Federalnom ministarstvu zdravstva u kojem je zatražio skraćivanje policijskog sata, odnosno da on počinje u 23 sata umjesto u 21 sat.

Kao razlog za ovakvu odluku, Vranić je prevashodno naveo početak mjeseca ramazana, u želji da svi vjernici mogu obavljati svoje vjerske obrede u ovom mjesecu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Obolio od tri različite bolesti nakon jednog ujeda krpelja

Testovi su pokazali da boluje od anemije, trombocitopenije, a ljekari su ustanovili i akutno otkazivanje bubrega i potencijalno oštećenje...

Možda vas zanima i ovo