Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Potvrđeno: Microsoft prekinuo partnerstvo s Prointerom, firmom s kojom sarađuje sin Milorada Dodika!

Nemojte propustiti

U samo tri godine IT kompanija Prointer prešla je put od Microsoftovog partnera godine (2018.) do uklanjanja s liste partnera (2022.).

IT kompanija iz BiH Prointer ITSS više nije Microsoftov partner, potvrđeno je za medije iz ove američke tehnološke kompanije. Prointer više neće imati licencu odnosno mogućnost da ubuduće koristi i prodaje programe Microsofta.

Menadžment Prointera u međuvremenu je pokušao demantovati da je saradnja s Microsoftom prekinuta, međutim, sada je konačno i zvanično.

Upravo se čita:  Ministar "ze" i "šiša king" osniva svoju stranku: "Oni su rekli – super, evo, možeš ti"

Iako nisu željeli govoriti o detaljima prekida partnerstva, jasno je kako se ovo dešava usljed proširenih američkih sankcija Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, čiji sin Igor, kako je Dodik sam priznao sarađuje sa komapnijom Prointer.

Prointer važi za kompaniju koja na javnim tenderima u BiH dobija brojne i višemilionske poslove. U samo tri godine IT kompanija Prointer prešla je put od Microsoftovog partnera godine (2018.) do uklanjanja s liste partnera (2022.).

Upravo se čita:  Dva zemljotresa pogodila Bosnu i Hercegovinu: "Jeziv zvuk, zatresla se cijela zgrada"

I mnoge druge kompanije iz regiona i svijeta već otkazuju saradnju svima koji su pod američkim sankcijama ili se dovode u vezu s osobama ili kompanijama koje su Sjedinjene Američke Države označile.

Podsjetimo, pod direktnim američkim sankcijama osim Dodika je i Alternativna televizija (ATV).

Na ovu vijest su već uslijedile reakcije.

– Sada fino ovi iz Prointera da odu kod sina Igora i tate Dodika da se nakače na njihove kućne budžete pošto su dosad uglavnom tenderski sisali budžete institucija Bosne i Hercegovine, jednako kao tata i mali – napisao je šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo