Subota, 18 svibnja, 2024

Potvrđeno: Microsoft prekinuo partnerstvo s Prointerom, firmom s kojom sarađuje sin Milorada Dodika!

Preporučeno

U samo tri godine IT kompanija Prointer prešla je put od Microsoftovog partnera godine (2018.) do uklanjanja s liste partnera (2022.).

IT kompanija iz BiH Prointer ITSS više nije Microsoftov partner, potvrđeno je za medije iz ove američke tehnološke kompanije. Prointer više neće imati licencu odnosno mogućnost da ubuduće koristi i prodaje programe Microsofta.

Menadžment Prointera u međuvremenu je pokušao demantovati da je saradnja s Microsoftom prekinuta, međutim, sada je konačno i zvanično.

Upravo se čita:  Monitoring Istinomjera: Prva godina mandata Vlade FBiH

Iako nisu željeli govoriti o detaljima prekida partnerstva, jasno je kako se ovo dešava usljed proširenih američkih sankcija Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, čiji sin Igor, kako je Dodik sam priznao sarađuje sa komapnijom Prointer.

Prointer važi za kompaniju koja na javnim tenderima u BiH dobija brojne i višemilionske poslove. U samo tri godine IT kompanija Prointer prešla je put od Microsoftovog partnera godine (2018.) do uklanjanja s liste partnera (2022.).

Upravo se čita:  Federacija se zadužila za skoro 30 miliona KM

I mnoge druge kompanije iz regiona i svijeta već otkazuju saradnju svima koji su pod američkim sankcijama ili se dovode u vezu s osobama ili kompanijama koje su Sjedinjene Američke Države označile.

Podsjetimo, pod direktnim američkim sankcijama osim Dodika je i Alternativna televizija (ATV).

Na ovu vijest su već uslijedile reakcije.

– Sada fino ovi iz Prointera da odu kod sina Igora i tate Dodika da se nakače na njihove kućne budžete pošto su dosad uglavnom tenderski sisali budžete institucija Bosne i Hercegovine, jednako kao tata i mali – napisao je šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, rekao je u Centralnom dnevniku na Face TV da zna ime ubice svog...

Još vijesti za vas