Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Potvrđeno: Microsoft prekinuo partnerstvo s Prointerom, firmom s kojom sarađuje sin Milorada Dodika!

Nemojte propustiti

U samo tri godine IT kompanija Prointer prešla je put od Microsoftovog partnera godine (2018.) do uklanjanja s liste partnera (2022.).

IT kompanija iz BiH Prointer ITSS više nije Microsoftov partner, potvrđeno je za medije iz ove američke tehnološke kompanije. Prointer više neće imati licencu odnosno mogućnost da ubuduće koristi i prodaje programe Microsofta.

Menadžment Prointera u međuvremenu je pokušao demantovati da je saradnja s Microsoftom prekinuta, međutim, sada je konačno i zvanično.

Iako nisu željeli govoriti o detaljima prekida partnerstva, jasno je kako se ovo dešava usljed proširenih američkih sankcija Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, čiji sin Igor, kako je Dodik sam priznao sarađuje sa komapnijom Prointer.

Prointer važi za kompaniju koja na javnim tenderima u BiH dobija brojne i višemilionske poslove. U samo tri godine IT kompanija Prointer prešla je put od Microsoftovog partnera godine (2018.) do uklanjanja s liste partnera (2022.).

I mnoge druge kompanije iz regiona i svijeta već otkazuju saradnju svima koji su pod američkim sankcijama ili se dovode u vezu s osobama ili kompanijama koje su Sjedinjene Američke Države označile.

Podsjetimo, pod direktnim američkim sankcijama osim Dodika je i Alternativna televizija (ATV).

Na ovu vijest su već uslijedile reakcije.

– Sada fino ovi iz Prointera da odu kod sina Igora i tate Dodika da se nakače na njihove kućne budžete pošto su dosad uglavnom tenderski sisali budžete institucija Bosne i Hercegovine, jednako kao tata i mali – napisao je šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Uzbuna u Dodikovim redovima: “Međunarodna zajednica koja želi centralizaciju BiH ne želi da čuje pozive iz Republike Srpske da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum…”

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija za sutra je zakazalo sjednicu posvećenu situaciji u BiH. "Ova sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija neće...

Možda vas zanima i ovo