Subota, 15 svibnja, 2021

Potvrdila ministrica Turković: U BiH uskoro stižu vakcine koje nam poklanja EU

Nemojte propustiti

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen obavijestila je ranije lidere regiona da će u drugoj polovini aprila tekuće godine zemljama Zapadnog Balkana početi isporuka 650.000 vakcina “Pfizer”, donacije Evropske unije.

Predstavnici zemalja Zapadnog Balkana jutros su s evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhelyijem razgovarali o raspodjeli vakcina koje je EU obećala ovom regionu.

– Jutros je raspravljano sa ministrima vanjskih poslova i evropskih integracija o posljednjim koracima kako bi se osigurala isporuka vakcina protiv koronavirusa iz EU u regiju, a kako bi se pomoglo vakcinisanju medicinskih radnika i nekih ranjivih grupa. I dalje stojimo uz naše partnere. Mi brinemo – napisao je Varhelyi na Twitteru.

Oglasila se i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

– Jutros sam razgovarala s Varhelyijem, zajedno s kolegama iz regije, o završnim koracima za planiranu isporuku vakcina protiv koronavirusa. Evropska unija je osigurala značajne količine vakcina za Zapadni Balkan, uključujući Bosnu i Hercegovinu. To je vrlo važan korak za nas – objavila je Turković.

Podsjetimo, predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen obavijestila je ranije lidere regiona da će u drugoj polovini aprila tekuće godine zemljama Zapadnog Balkana početi isporuka 650.000 vakcina “Pfizer”, donacije Evropske unije. Tada je kazala da će te vakcine biti besplatne.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo