Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Povećan broj maloljetnika koji su počinili krivična djela

Nemojte propustiti

Vujić je istakao da je u oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno 27 posto više krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine

Foto: IlustracijaNa području koje pokriva Centar javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina od januara do juna ove godine broj maloljetnika koji su počinili krivična djela povećan je za 80 posto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik sektora Kriminalističke policije CJB-a Nedeljko Vujić.

Vujić je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati rada CJB Bijeljina za prvih šest mjeseci ove godine, rekao da je broj krivičnih djela počinjenih u prvoj polovini ove godine u nivou prosjeka posljednjih godina, te da preovladavaju lakša krivična djela.

“Broj krivičnih djela koja ostavljaju teže posljedice, ili izazivaju veću pažnju i zabrinutost javnosti, zanemariv je u odnosu na ukupan broj krivičnih djela”, rekao je Vujić.

On je rekao da je od januara do juna ove godine broj onih koji su ponovo počinili krivično djelo povećan za oko 40 odsto.

Vujić je istakao da je u oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno 27 posto više krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine.

Narušavanje javnog reda i mira u prvih šest mjeseci manje je za 15 posto u odnosu na isti period prošle godine. Najviše prekršaja počinila su lica starosne dobi preko 40 godina, a u strukturi počinjenih prekršaja iz ove oblasti najbrojni su fizički napadi, vrijeđanja, svađe i nepristojno ponašanje.

U prvoj polovini godine provedene su i dvije regionalne akcije-sprečavanje prosjačenja i kontrola točenja alkohola.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo