Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Povećanje penzija za 10 posto ili masovni protesti!

Nemojte propustiti

Ako penzije u Federaciji BiH /FBiH/ do septembra ne budu povećane za 10 odsto, 383.000 penzionera iz ovog entiteta izaći će na proteste, poručio je potpredsjednik Saveza penzionera FBiH Mehmedalija Rapa.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

“Penzioneri su povećanje penzija očekivali do kraja juna, kako je to s nadležnima i dogovoreno, jer imamo najniže penzije u poređenju sa susjednim državama”, rekao je Rapa.

On je za “Dnevni avaz” naveo da je na sjednici Izvršnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH već formiran štab za pripremu protesta.

Rapa ističe da su troškovi života u posljednjih pet godina povećani za više od 100 odsto, tako da je povećanje penzija, na šta se čeka 28 mjeseci, jedini način da penzioneri u FBiH prežive.

“Povećanje od 30 KM mjesečno za 82 odsto penzionera, koji žive na granici siromaštva, mnogo bi značilo. Najniža penzija iznosila bi 330, umjesto dosadašnjih 300 KM”, naveo je Rapa.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo