Subota, 4 prosinca, 2021

Povodom pogibije u Rajlovcu: Ne prelazite prugu na nedozvoljenim mjestima!

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Željeznice Federacije BiH (ŽFBiH) izrazile su  saučešće porodici tragično nastradalog A.K. kojega je u četvrtak u Rajlovcu udario voz dok je prelazio otvorenu prugu u blizini hotela Exclusiv. 

– Ovom prilikom još jednom apeliramo na sve naše građane da ne prelaze prugu na nedozvoljenim mjestima i da ne prave sami takozvane “divlje prijelaze“ – saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Iako su pružni prijelazi Željeznica FBiH uredno i jasno obilježeni, ljudi svakodnevno prelaze otvorenu prugu na nedozvoljenim mjestima i na taj način ugrožavaju vlastite i tuđe živote.

– Podsjećamo, zaustavni put jednog voza je 1.000 metara, što znači da mašinovođa nije u mogućnosti momentalno zaustaviti voz u trenutku kad opazi neovlašteno kretanje prugom – dodaje se u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

ŽFBiH apeliraju i na državne organe, odnosno, federalno i kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da i u praksi, a ne samo pravnoformalno, počnu sankcionirati prelaske pruge na nedozvoljenim mjestima, na isti način, na koji to već decenijama rade kada pješaci pretrčavaju cestu na crveno ili autoput.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo