Petak, 24 ožujka, 2023

Povratnik u Rogaticu sam sebi slao prijeteće poruke, te zapalio automobil i garažu?!

Nemojte propustiti

E.P. prijavljen zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela, javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje, ugrožavanja sigurnosti i oštećenja i oduzimanja tuđe stvari

Pripadnici PU Istočno Sarajevo rasvijetlili su “napad” na imovinu E.P., povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica te Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Naime, ova prijava je podnesena upravo protiv E.P. (1988), a “nakon što su nakon preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima dovodi upravo on”.

Navodeći tek inicijale oštećenog/osumnjičenog, iz policije su saopćili da se on sumnjiči da je u mobitel vlasništvo F. P. ubacio SIM karticu i sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te zapalio golf A2, koji koristi, kao i pomoćni objekat, “a čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi”.

Iz policije su također podsjetili kako je 14. novembra Policijskoj stanici Rogatica osumnjičeni prijavio da mu je nepoznata osoba, putem mobilnog telefona, upućivala poruke prijetećeg sadržaja, a 19. novembra da u mjestu Kukavice, opština Rogatica, gore njegov golf A2 i pomoćni objekat.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo