Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Povratnik u Srebrenicu njemačku penziju troši na konje: Svi koji hoće mogu doći, besplatno!

Nemojte propustiti

povratnik-u-srebrenicu-njemacku-penziju-trosi-na-konje-svi-koji-hoce-mogu-doci-besplatno_1408780906

Povratnik u selo Jasenova, u srebreničkom kraju, Emin Bektić ostao je vjeran svojoj teoriji da veće mogućnosti za “normalan“ život daje šuma u blizini njegove kuće, nego gradovi u Njemačkoj.

U ovom srebreničkom selu živi s porodicom, svakodnevno iskazujući ljubav prema prirodi i životinjama. Iznad svega voli konje, a poznat je i po tome što je podigao spomenik konju kojeg je najviše volio.

Na svom velikom imanju ima ergelu konja.

U razgovoru za Fenu Bektić kaže da na svom imanju ima petnaest konja i da svi koji hoće mogu doći i vidjeti ergelu te uživati u prirodi.

povratnik-u-srebrenicu-njemacku-penziju-trosi-na-konje-svi-koji-hoce-mogu-doci-besplatno_1408780906_0– Godine 1970. sam otišao u Njemačku. Tamo sam bio 33 godine. Kada sam otišao u penziju, vratio sam se u svoju Jasenovu. Nakon toga sam počeo uzimati konje. Konje sam uvijek imao. To je tradicija koju sam naslijedio od oca. Dobar dio svoje penzije trošim na hranu za konje, velika su finansijska izdvajanja, ako hoćeš da imaš i održavaš konje kako treba – kaže Bektić.

Na svom imanju živi sa svojom porodicom, ženom i četiri kćerke, a u narednom periodu planira proširiti svoju ergelu.

– Svi koji hoće mogu doći, besplatno – dodao je Bektić.

Općina Srebrenica je odobrila njegov zahtjev da se na parceli u Pusmulićima otvori stočna pijaca. Parcela se nalazi neposredno uz regionalni put Milići – Zeleni Jadar – Skelani, između Klanjog i Jasenovačkog potoka.

Stočna pijaca će se održavati svake nedjelje. Otvaranje pijace je planirano u nedjelju, 24. augusta.

– Nadam se da će projekt uspjeti, jer u blizini nemamo stočne pijace. Prije svega, to je dobra prilika da se družimo, da razgovaramo jedni s drugima. A onda i da olakšamo život jedni drugima – smatra Bektić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo