Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Povrijeđena tri vatrogasca: Požar kod Čapljine zaprijetio naselju

Nemojte propustiti

Ne smiruju se požari u Bosni i Hercegovini. Na području Čapljine na brdu Popina iznad Dračeva požar se širi prema Šibenici, mjestu koje graniči sa Hrvatskom. Vatra je došla 500 metara do naseljenog mjesta. Zbog ozbiljnosti je zatražena i pomoć Oružanih snaga BiH. Tri vatrogasca su ozlijeđena.

Požar na području Glavatičeva u općini Konjic ugašen je nakon višednevnih napora vatrogasaca i drugih ljudi na terenu. Na tom području i dalje dežuraju vatrogasci i radnici Šumarstva, a u pripravnosti su i pripadnici Oružanih snaga BiH. Prema riječima zapovjednika profesionalne vatrogasne jedinice Konjic Zdravka Kneževića, požar na lokalitetu Spiljani i dalje bukti, a njegovo gašenje dodatno otežava nepristupačan teren. Stoga je, kako je rekao Knežević, za gašenje vatre nepohodno djelovanje iz zraka.

Helikopter Oružanih snaga ima tehničkih problema te je neizvjesno da li će danas poletjeti. Knežević je rekao i da je Vijeću ministara BiH upućen apel da se obrati nadležnima u Hrvatskoj za odobrenje kanadera, što bi olakšalo gašenje požara na području općine Konjic.

Situacija na požarištima u općini Tomislavgrad je trenutačno stabilna. Ipak, vatrogasci su oprezni i dežuraju da ne bi ponovno došlo do aktiviranja vatre. Međutim, pojavila se nova vatra u visokoj šumi iznad Šuice. Tu je problematično, jer je teren bivša ratna linija razdvajanja i problematično je zbog miniranog područja, rekao je zapovjednik vatrogasne jedinice Tomislavgrad.

Kiša koja je sinoć padala u nekim dijelovima naše zemlje, zaustavila je širenje požara koji se približavao Srebrenici. Međutim, vatra nije potpuno ugašena, a još se diže dim s požarišta. Srebrenički vatrogasci i radnici šumarije još su na terenu i prate stanje kako bi u slučaju potrebe mogli intervenirati.

Stanje na požarištima na području trebinjske i bilećke općine danas je stabilnije nego prethodnih dana. Vatrogasci i pripadnici Oružanih snaga BiH pokušavaju ugasiti dva kraka požara u rejonu Ljubomira, koji je prethodnih dana prijetio objektima. Požari koji su aktivni, trenutačno ne prijete naseljenim mjestima.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo