Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Povrijeđeno 37 osoba: Prevrnuo se autobus s bh. studentima u Hrvatskoj

Nemojte propustiti

U noći na utorak, sat vremena nakon ponoći, na 100. kilometara južnog traka autoceste A3, nedaleko od Kutine, s ceste je sletio autobus bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka koji je prevozio 37 studenata s banjalučkog sveučilišta na povratku sa studentskog izleta iz Maribora, piše 24 sata.hr.

autobus hrvatska1

Nakon slijetanja autobus se prevrnuo. Teško je ozlijeđeno troje ljudi, a 34 lakše. Vatrogasci DVD Stružec bili su prvi na mjestu nesreće i počeli oslobađati ozlijeđene iz autobusa. Hitna pomoć prevezla je 27 ljudi u sisačku bolnicu, a 10 lakše ozlijeđenih u novogradišku bolnicu.

– S četvoricom je bilo najviše posla dok smo ih oslobodili iz zgužvanog lima. Bilo je angažirano više vozila hitne pomoći koja su prevozila ozlijeđene u Sisačku bolnicu, a u pomoć izvlačenju stigla su vatrogasna pojačanja okolnih DVD, a došla je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel – kazao je Branko Tišljar, zapovjednik DVD Stružec.

Prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banja Luci Ljubiša Preradović potvrdio je da je dvoje studenata tog fakulteta teže, a 34 lakše povrijeđeno kada se autobus kojim s vraćali iz Graca prevrnuo protekle noći kod Kutine.

Preradović je rekao da po saznanjima koje oni imaju, niko od studenata nije u kritičnom stanju.

U autobusu je bilo 55 putnika.

Povrijeđeni studenti su smješteni u sisačku i novogradišku bolnicu.

Studentska organizacija ovog fakulteta organizirala je studentsku posjetu Tehničkom fakultetu u Gracu, a po povratku je autobus kojim su putovali sletio s kolovoza na autoputu Beograd – Zagreb, a zatim se prevnuo.

Hrvatski mediji su javili da su vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društava Stružec bili su prvi na mjestu nesreće i počeli oslobađati ozlijeđene iz autobusa.

– Sa četvoricom je bilo najviše posla dok smo ih oslobodili iz pogužvanog lima. Bilo je angažovano više vozila hitne pomoći koja su prevozila ozlijeđene u sisačku i novogradišku bolnicu, u pomoć za izvlačenje stigla su vatrogasna pojačanja okolnih DVD-a, a došla je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrič Merzel, rekao je Branko Tišljar, komandir DVD Stružec.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Reakcije na Greifovo “priznanje greške” o broju ubijenih Srebreničana

Urednik Haaretza, časopisa u kojem je objavljen ovaj članak, kaže kako “kritičari ovak Greifov potez nazivaju ‘očajničkim pokušajem popravke...

Možda vas zanima i ovo