Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Povrijeđeno 37 osoba: Prevrnuo se autobus s bh. studentima u Hrvatskoj

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

U noći na utorak, sat vremena nakon ponoći, na 100. kilometara južnog traka autoceste A3, nedaleko od Kutine, s ceste je sletio autobus bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka koji je prevozio 37 studenata s banjalučkog sveučilišta na povratku sa studentskog izleta iz Maribora, piše 24 sata.hr.

autobus hrvatska1

Nakon slijetanja autobus se prevrnuo. Teško je ozlijeđeno troje ljudi, a 34 lakše. Vatrogasci DVD Stružec bili su prvi na mjestu nesreće i počeli oslobađati ozlijeđene iz autobusa. Hitna pomoć prevezla je 27 ljudi u sisačku bolnicu, a 10 lakše ozlijeđenih u novogradišku bolnicu.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

– S četvoricom je bilo najviše posla dok smo ih oslobodili iz zgužvanog lima. Bilo je angažirano više vozila hitne pomoći koja su prevozila ozlijeđene u Sisačku bolnicu, a u pomoć izvlačenju stigla su vatrogasna pojačanja okolnih DVD, a došla je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel – kazao je Branko Tišljar, zapovjednik DVD Stružec.

Prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banja Luci Ljubiša Preradović potvrdio je da je dvoje studenata tog fakulteta teže, a 34 lakše povrijeđeno kada se autobus kojim s vraćali iz Graca prevrnuo protekle noći kod Kutine.

Preradović je rekao da po saznanjima koje oni imaju, niko od studenata nije u kritičnom stanju.

U autobusu je bilo 55 putnika.

Povrijeđeni studenti su smješteni u sisačku i novogradišku bolnicu.

Studentska organizacija ovog fakulteta organizirala je studentsku posjetu Tehničkom fakultetu u Gracu, a po povratku je autobus kojim su putovali sletio s kolovoza na autoputu Beograd – Zagreb, a zatim se prevnuo.

Hrvatski mediji su javili da su vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društava Stružec bili su prvi na mjestu nesreće i počeli oslobađati ozlijeđene iz autobusa.

– Sa četvoricom je bilo najviše posla dok smo ih oslobodili iz pogužvanog lima. Bilo je angažovano više vozila hitne pomoći koja su prevozila ozlijeđene u sisačku i novogradišku bolnicu, u pomoć za izvlačenje stigla su vatrogasna pojačanja okolnih DVD-a, a došla je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrič Merzel, rekao je Branko Tišljar, komandir DVD Stružec.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo