Subota, 27 studenoga, 2021

Povrijeđenog Mirzu izvukao iz vozila Hitne pomoći i bacio na asfalt

Nemojte propustiti

Foto: Avaz
Foto: Avaz

Kada je došla Hitna pomoć, a zvali su je očevici, a ne policija, tehničari su ga unijeli u auto Hitne pomoći da mu ukažu pomoć. Tražili su od policije da mu odvežu lisice jer mu nisu mogli ukazati pomoć svezanom i to je urađeno.

Međutim, policajac I.P. u toku ukazivanja prve pomoći ovog momka izbacio je iz auta Hitne pomoći i bacio ga na asfalt kada je načinjen snimak – kazao je jedan od očevidaca, dodavši da je Čampara, potom, prevezen u bolnicu, prenosi Dnevni avaz

Mirzu Čamaparu (38), koji je u subotu, u mostarskom naselju Zalik, tačnije u kući u ulici Muje Pašića, slavio prvi rođendan djeteta bračnog para Čuljak, policija je pretukla, nanijevši mu povrede glave, kičme i nogu, piše Avaz.ba

“Na proslavi nas je bilo oko tridesetak, muškaraca, žena i djece. Čuo sam vani neku gužvu i krenuo da vidim šta se dešava. Osjetio sam udarac po glavi i tu sam izgubio svijest. Policajac me je bez razloga udario, a da ništa nisam uradio”, kazao je u izjavi za “Avaz” Čamapara, dodavši da se ne sjeća šta se dalje događalo, ali da imaju očevici, drugi slavljenici, koji su mu kazali da ga je policajac potom gazio nogama.

Prema njihovim riječima, nakon što je Čampara dobio udarac pendrekom u glavu, policajci su mu stavili lisice na obje ruke.

“Kada je došla Hitna pomoć, a zvali su je očevici, a ne policija, tehničari su ga unijeli u auto Hitne pomoći da mu ukažu pomoć. Tražili su od policije da mu odvežu lisice jer mu nisu mogli ukazati pomoć svezanom i to je urađeno. Međutim, policajac I.P. u toku ukazivanja prve pomoći ovog momka izbacio je iz auta Hitne pomoći i bacio ga na asfalt kada je načinjen snimak”, kazao je jedan od očevidaca, dodavši da je Čampara, potom, prevezen u bolnicu.

Policija i Tužilaštvo HNK su, pak, u nedjelju saopštili da je u subotu prije ponoći došlo do narušavanja javnog reda.

“Pet osoba napalo je policajce, usljed čega su im nanijeli lakše tjelesne povrede. Još ne znamo čime su tačno napadnuti. Slavljenici su potom, zbog napada na službene osobe, uhapšeni”, kazala je u nedjelju u izjavi za “Avaz” Sabina Beganović, dežurna kantonalna tužiteljica Tužilaštva HNK.

(Bh-index, Avaz.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo