Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Power u šoku: Bivša ambasadorica SAD u UN-u: o paravojnim formacijama u RS-u

Nemojte propustiti

Članak iz “Guardiana” prenijela je na svom twitter nalogu i Samantha Power, bivša ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim narodima.

Tekst kojeg je prije dva dana objavio portal Žurnal posvećen stvaranju paravojnih snaga u Republici Srpskoj pod pokroviteljstvom Milorada Dodika i njegovih partnera iz Rusije i Srbije snažno je odjeknuo u domaćoj i međunarodnoj javnosti. Britanski The Guardian iz pera svog vanjskopolitičkog urednika Juliana Borgera, prenoseći pisanje “Žurnala”, upozorio je svjetsku javnost na opasnost koja prijeti miru u cijelom regionu od Dodika i njegovih političkih nalogodavaca izvan Bosne i Hercegovine. Borger je, inače, dobro poznat i domaćoj javnosti, prije svega po sjajnoj knjizi “Krvnikov trag” objavljenoj prije dvije godine u kojoj je opisao potragu, hapšenje i odlaske u Haag brojnih optuženika za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Članak iz “Guardiana” prenijela je na svom twitter nalogu i Samantha Power, bivša ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim narodima. Ambasadorica Power, inače i sama novinarka koja je izvještavala o ratu u Bosni i Hercegovini prokomentirala je Borgerov članak riječima: “OVO NIJE TEKST IZ 1992., OVO SE DEŠAVA DANAS”!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo