Subota, 15 svibnja, 2021

Pozadina priče o Novosađanki koja je dobila besplatno putovanje u Južnu Ameriku

Nemojte propustiti

Nakon što je cijelu regiju obišla priča o Novosađanki koju je “besplatno putovanje” u Južnu Ameriku koštalo boravka u zloglasnom zatvoru, doznalo se i ko joj je namjestio…

Foto: Glas Srpske
Foto: Glas Srpske

VEZANO: Novosađanka dobila besplatno putovanje u Južnu Ameriku, ali završila u…

Putovanje u Peru iza kojeg je stajao šverc dva i po kilograma kokaina, žrtvi narko-trafikinga Milici Kojić i njenom prijatelju poklonila je džudistkinja Vanja Mandić, koju je javnost upoznala 2008. godine kao učesnicu rijaliti šoa “Survivor” u Panami.

Pored džuda, Vanja je bila tjelohranitelj mnogih javnih ličnosti, a njeno ime je poznato i policiji. Sa Vanjom Mandić, za koju prijatelji kažu da je izašla iz svijeta sporta, mediji nisu mogli ovih dana da stupe u kontakt.

Na Facebook stranici Vanje Mandić kao mjesto prebivališta naveden je grad Bahari u Bangladešu.

Milica Kojić, koja je sa Unijom Filozofskog fakulteta pokrenula akciju “Potez za oprez”, na temu narko-trafikinga jer je i sama bila žrtva, ispričala je da je njoj i njenom prijatelju T. G. put u Peru poklonila Vanja Mandić. Umjesto turističkog putovanja, upali su u narko-zasjedu.

– Prije povratka u Srbiju našli smo se sa mladićem koji se predstavio kao brat Vanje Mandić. Dočekao nas je sa poklonima, pa smo morali da uzmemo dodatne kofere. On nam je donio tri kofera od svojih prijatelja Italijana – priča Milica.

Za čovjeka koji je Milici tada predstavljen kao Vanjin brat rečeno je da je uspješan biznismen koji živi u Ekvadoru.

– Pogledala sam cijeli kofer jer nisam baš toliko naivna. Međutim, kokain je bio presovan i stavljen u zidove kofera, što se nije moglo vidjeti golim okom – objašnjava djevojka, koja je zbog ovoga provela tri mjeseca u pritvoru.

Uprkos tome što je o Miličinom iskustvu Interpol obavijestio i Srbiju, Vanja Mandić, kako nezvanično saznaju srpski mediji, nije bila zvanično osumnjičena za učešće u narko-trafikingu. Novosađanin T. G. je odležao dvije godine u italijanskom zatvoru, a nedavno je pušten na slobodu.

Vanja Mandić je porijeklom iz Laktaša, a iz istog kraja je i bivša supruga vlasnika “Formule 1″ Slavica Eklston. Ona joj je tetka sa majčine strane, ali nisu u kontaktu.
(Glas Srpske)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović objavila podršku Izraelu, pa blokirala komentare zbog brojnih kritika

Dok su u Sarajevu i Mostaru građani uputili izraze podrške Palestincima, koji se nalaze pod žestokim udarima, u bh....

Možda vas zanima i ovo