Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Požar u Njemačkoj: Majka izgorjela s bebom u naručju

Nemojte propustiti

Seyfettin Soykan, rođak Nazli Ozcan koja je izgorjela sa sedmero djece, kaže da je i u mrtvačnici u njenim rukama bilo tijelo šestomjesečnog Murata

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Seyfettin Soykan, koji je izgubio osmero rođaka u požaru u njemačkom gradu Backnang, kazao je novinaru agencije Anadolija da je u mrtvačnici vidio tijelo rodice Nazli Ozcan, koja je u naručju još držala svoju bebu, šestomjesečnog Murata.

“Ne znamo šta da radimo. Gdje god pogledamo, svuda je bol. Ne znamo ni kako da pomognemo djetetu u bolnici”, kazao je Soykan.

Nakon što je vidio požar u stanu u kojem su živjeli njegovi rođaci, Soykan je razvalio vrata Centra za zabavu, koji se nalazi na spratu ispod stana, i tako uspio izvući majku. Kada se vratio po djecu, oni su već bili mrtvi. Ugušeni dimom. Sa suzama u očima, Soykan je je kazao da je zgrada u kojoj su živjeli njegovi rođaci bila veoma stara.

“Kablovi u električnim instalacijama su veoma stari, nikad nisu obnavljani. Ljudi u ovoj zgradi žive u veoma teškim uslovima. Teško je pronaći kuću kad imaš osmero djece”, kazao je Soykan.

Jedino dijete koje se spasilo iz požara je Ibrahim Soykan, koji je smješten u bolnicu.

“Kćerka je pričala sa Ibrahimom na telefon, koji joj je rekao da se probudio i da je svuda u kući bila vatra, te da je potom otvorio slavinu u kuhinji kako bi se kuća napunila vodom i vatra ne bi širila”, kazao je Soykan.

Policija je započela istragu o požaru u stanu u kojem je stradala majka i sedmero djece. Nijemci iz okoline i grupa učenika iz osnovne škole “Freie Walldrof” ostavili su cvijeće ispred izgorjele zgrade.

“Dosadašnje informacije ne pokazuju da postoje naznake da je požar podmetnut”, kazao je zamjenik premijera Republike Turske Bekir Bozdag nakon sastanka sa predsjednikom pokrajine Somaliland u Somaliji Ahmetom Muhammedom Silanyom.

Bozdag je kazao kako će dženaza biti obavljena u Turskoj.
(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo