Srijeda, 18 svibnja, 2022

Poziv DF-a: Uvesti sankcije Bevandi zbog ometanja izbornog procesa

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Demokratska fronta poziva na proširivanje međunarodnih sankcija na ministra finansija Vjekoslava Bevandu, kao i sve zvaničnike u Bosni i Hercegovini koji budu ometali izborni proces, s obzirom na jasne poruke koje su upućene od strane Evropske komisije, OSCE-a, OHR-a i Sjedinjenih Američkih Država.

Posljednji potez ministra Bevande, koji je odbio na sjednici Vijeća ministara predložiti da se raspravlja o zahtjevu CIK-a za izdvajanje sredstava za održavanje izbora, a što je imao obavezu učiniti, je dokaz da Dragan Čović nije odustao od plana da izbore pokuša blokirati.

Važno je prisjetiti se i pisma Olivera Varhelyia upućenog ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi, i poziv da iz budžeta osigura novac za pripremne radnje za organizaciju izbora. Takvim stavom Evropske Komisije se jasno identificira krivac za ometanje izbornog procesa.

Ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, morao bi znati da ometanje izbornog procesa, osim što predstavlja izravan napad na demokratiju, jeste krivično djelo, a pravo na podnošenje krivične prijave imaju svi građani Bosne i Hercegovine.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Putin prijeti Evropi: ‘Plaćat ćete najviše cijene energije u svijetu!‘

Putin je također rekao kako je za neke zemlje nemoguće da se u kratkom razdoblju odreknu ruske nafte. Ruski čelnik...

Možda vas zanima i ovo