Petak, 1 ožujka, 2024

Poziv DF-a: Uvesti sankcije Bevandi zbog ometanja izbornog procesa

Autor:Patria

Preporučeno

Demokratska fronta poziva na proširivanje međunarodnih sankcija na ministra finansija Vjekoslava Bevandu, kao i sve zvaničnike u Bosni i Hercegovini koji budu ometali izborni proces, s obzirom na jasne poruke koje su upućene od strane Evropske komisije, OSCE-a, OHR-a i Sjedinjenih Američkih Država.

Posljednji potez ministra Bevande, koji je odbio na sjednici Vijeća ministara predložiti da se raspravlja o zahtjevu CIK-a za izdvajanje sredstava za održavanje izbora, a što je imao obavezu učiniti, je dokaz da Dragan Čović nije odustao od plana da izbore pokuša blokirati.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Važno je prisjetiti se i pisma Olivera Varhelyia upućenog ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi, i poziv da iz budžeta osigura novac za pripremne radnje za organizaciju izbora. Takvim stavom Evropske Komisije se jasno identificira krivac za ometanje izbornog procesa.

Ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, morao bi znati da ometanje izbornog procesa, osim što predstavlja izravan napad na demokratiju, jeste krivično djelo, a pravo na podnošenje krivične prijave imaju svi građani Bosne i Hercegovine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas