Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Poziv mladićima i djevojkama za dobrovoljno služenje vojnog roka u Srbiji: Mjesečna plaća 320 eura!

Nemojte propustiti

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podnijeti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima.

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je mladiće i djevojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave da u junu dobrovoljno služe šestomjesečni vojni rok sa oružjem. Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kako navodi ministarstvo – primat će i mjesečnu plaću u iznosu oko 38.000 dinara (320 eura).

– U toku je prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka u junu. Ministarstvo odbrane poziva mladiće i djevojke koji su zainteresovani da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže šestomjesečni vojni rok sa oružjem u junskom uputnom roku da se prijave na aktuelni konkurs – navodi se u saopštenju ministarstva.

Pravo prijavljivanja imaju, kako se navodi, svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

– Pored prilike da prošire znanja, steknu nove vještine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primat će i mjesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara – navodi Ministarstvo odbrane Srbije.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podnijeti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima.

Poziv stalno otvoren

Sve detaljnije informacije o konkursu i načinu prijavljivanja, zainteresovani mogu da pronađu na stranici Ministarstva odbrane Srbije.

– Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima – navelo je ministarstvo.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu za ljeto, evo šta čeka Balkan

Vrući periodi biće popraćeni sušama, mada bi one ove godine trebalo da budu blažeg oblika nego 2021. Najpoznatiji svjetski meteorološki...

Možda vas zanima i ovo