Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

“Pozivam Džaferovića da posjeti Srbe u FBiH i vidi kakva se diskriminacija vrši nad njima”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Goran Broćeta je naveo da bi Džaferović trebao da posjeti sva mjesta širom FBiH i da krene od Unsko-sanskog kantona, gdje su Bošnjaci većina

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Goran Broćeta rekao je da kao legitimni predstavnik srpskog naroda iz FBiH poziva bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džerovića da posjeti federalne opštine i da se na licu mjesta uvjeri kakva diskriminacija vlada nad Srbima širom tog entiteta.

Reagujući na Džaferovićevu izjavu datu u Banjaluci da “u Republici Srpskoj postoji diskriminacija povratnika, kao i u onim dijelovima FBiH gdje je HDZ na vlasti”, Broćeta je poručio da bi Džaferović prije bilo kakve izjave trebao da se uvjeri na terenu kako žive Srbi u FBiH.

– Neka posjeti sva mjesta u FBiH i neka se uvjeri koliko su Srbima ispoštovana Ustavom zagarantovana prava i ondje gdje im je priznata konstitutivnost. Uskraćena su im prava na maternji jezik, na pismo, pa nadalje, a to je osnova identiteta svakog naroda, pa tako i srpskog u FBiH, istakao je Broćeta.

Broćeta je naveo da bi Džaferović trebao da posjeti sva mjesta širom FBiH i da krene od Unsko-sanskog kantona, gdje su Bošnjaci većina, javlja Srna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo