Subota, 2 srpnja, 2022

“Pozivam na oštre sankcije Draganu Čoviću i vrhu HDZ-a”

Nemojte propustiti

Sudeći po oštroj reakciji ambasade SAD-a na HDZ-ovu opstrukciju izbornog procesa, očito je da su i Amerikanci uvidjeli da je politika Dragana Čovića u službi Moskve, na što mi odavno upozoravamo.

Čović je svjesno uveo Bosnu i Hercegovinu u “slijepu ulicu”, pristajući na moskovski igrokaz u izvedbi Milanovića, ucjenjujući ulazak novih članica u NATO savez promjenom Izbornog zakona BiH.

Uprkos činjenici da je izgubio podršku zagrebačkog HDZ-a, koji se pod instrukcijom Brisela povukao iz ove nerealne priče, Čović se odvažio na “lov u mutnom” i na krilima ruskih mišića i Milanovićevog huškanja, krenuo na sve ili ništa.

Opstrukcija izbornog procesa u BiH za cilj ima fokusirati zapadnu diplomatiju na rješavanje Izbornog zakona “po mjeri Čovića”, kako bi zauzvrat Hrvatska omogućila ulazak Finske u NATO, koja se nalazi na “tankom ledu”, nakon otvorenih prijetnji ruskog susjeda.

Karakterom i svojim razmjerima, ovo pitanje je dospjelo na “veliko platno” međunarodne politike i sada svjetski zvaničnici imaju priliku vidjeti s kim imaju posla.

Očekujemo adekvatnu i brzu reakciju SAD-a, koja će biti iskazana kroz sankcije Draganu Čoviću i vrhu HDZ-a BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Stupio na snagu Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima u RS-u

Zakonom je predviđeno uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske...

Možda vas zanima i ovo