Utorak, 30 svibnja, 2023

“Pozivam na oštre sankcije Draganu Čoviću i vrhu HDZ-a”

Nemojte propustiti

Sudeći po oštroj reakciji ambasade SAD-a na HDZ-ovu opstrukciju izbornog procesa, očito je da su i Amerikanci uvidjeli da je politika Dragana Čovića u službi Moskve, na što mi odavno upozoravamo.

Čović je svjesno uveo Bosnu i Hercegovinu u “slijepu ulicu”, pristajući na moskovski igrokaz u izvedbi Milanovića, ucjenjujući ulazak novih članica u NATO savez promjenom Izbornog zakona BiH.

Upravo se čita:  Vulić: Hvala Nešiću i Vuliću, sada se svi osjećamo sigurnije

Uprkos činjenici da je izgubio podršku zagrebačkog HDZ-a, koji se pod instrukcijom Brisela povukao iz ove nerealne priče, Čović se odvažio na “lov u mutnom” i na krilima ruskih mišića i Milanovićevog huškanja, krenuo na sve ili ništa.

Opstrukcija izbornog procesa u BiH za cilj ima fokusirati zapadnu diplomatiju na rješavanje Izbornog zakona “po mjeri Čovića”, kako bi zauzvrat Hrvatska omogućila ulazak Finske u NATO, koja se nalazi na “tankom ledu”, nakon otvorenih prijetnji ruskog susjeda.

Upravo se čita:  Panika u RS-u zbog prelijetanja američkih borbenih aviona: Milorad Dodik kaže da je to zastrašivanje i pritisak

Karakterom i svojim razmjerima, ovo pitanje je dospjelo na “veliko platno” međunarodne politike i sada svjetski zvaničnici imaju priliku vidjeti s kim imaju posla.

Očekujemo adekvatnu i brzu reakciju SAD-a, koja će biti iskazana kroz sankcije Draganu Čoviću i vrhu HDZ-a BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo