Petak, 25 lipnja, 2021

Poznat identitet državljana BiH koji su vraćeni iz Njemačke

Nemojte propustiti

Trojica bh. državljani koji su prekjučer vraćeni iz Njemačke su braća su braća i porijeklom su iz ZDK

Na osnovu Sporazuma o readmisiji sa Saveznom Republikom Njemačkom, Bosna i Hercegovina je prihvatila tri bh. državljanina koji su deportovani iz ove države.

Nakon što su vraćeni iz njemačkog Diseldorfa zbog sumnje da su povezani sa ISIL-om, odmah su ispitani u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), nakon čega su pušteni na slobodu.

Prema informacijama Dnevnog avaza, riječ je o dvojici braće rođene u Njemačkoj, čiji su roditelji iz Maglaja. Jedan ima 25 godina, a drugi je godinu mlađi. Njihova imena nisu saopćena iz sigurnosnih razloga i zbog istrage koja je još u toku. Saznaje se da je riječ o braći Halilović.

Treća protjerana osoba rođena je u Doboju i ima 29 godina. Sva su trojica pod strogim nadzorom policijskih agencija i ne smiju napuštati boravište. Nalaze se u jednoj vrsti kućnog pritvora.

Dvojica braće navodno su ranije posjećivala maglajsko vehabijsko selo Ošve, zbog čega su i sumnjivi sigurnosnim agencijama Njemačke.

Ni SIPA ni Tužilaštvo BiH za sada nemaju informacije da su spremali bilo kakav napad, iako su vlasti Njemačke saopćile da su trojica Bosanaca osumnjičena za planiranje napada u ime ISIL-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nova sadaka: Slovenija donira BiH 48.000 doza AstraZeneca

Slovenska vlada donijela je u četvrtak odluku o donaciji 48.000 doza cjepiva AstraZeneca Bosni i Hercegovini. Donacija cjepiva BiH, koja...

Možda vas zanima i ovo