Subota, 27 veljače, 2021

Poznat identitet muškarca iz Bosne i Hercegovine koji je zaklao svoju suprugu u Sloveniji

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

SLOVENIJA – Portal “Slovenske novice” navodi da je njen suprug Goran Ilikić, državljanin Bosne i Hercegovine, podigao nož na Marinu u svom stanu, koji su prethodno dijelili.

Poznat je identitet 35-godišnjeg državljanina BiH koji je suprugu ubio u njihovom stanu u Ljubljani. Radi se o Goranu Ilikiću.

On je, kako prenose slovenski mediji, svoju suprugu Marinu Ilikić, rođenu Mamić, zaklao nožem jer su bili u procesu razvoda braka.

Svađa je navodno izbila zbog starateljstva nad njihove dvije maloljetne kćerke.

Ubijena Marina Ilikić, Foto: Facebook

– Već smo ranije imali razne prijave porodičnog nasilja u ovoj porodici te je napadač više puta bio kažnjavan – rekla je portparolka policije Aleksandra Golec, javljaju slovenački mediji.

Portal Slovenske novice objavio je fotografiju nesretne žene te potresan status rođaka Marine.

– Sivilo ponedjeljka ujutro paralizirali su samo graja djece iz vrtića, koji leže nekoliko metara od bloka u Steletovoj ulici, gdje se dan ranije dogodio čin koji policija trenutno vodi kao ubistvo. Žrtva je 34-godišnja Marina Mamić, udata za Ilikića. Neka vas anđeli odvedu u raj – rekli su rođaci pokojne Marine na posljednjem ispraćaju.

Isti portal navodi da je njen suprug Goran Ilikić, državljanin Bosne i Hercegovine, podigao nož na Marinu u svom stanu, koji su prethodno dijelili. Uhapšen je nedaleko od stana. Brigu o djeci preuzeli su rođaci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo