Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Poznat identitet muškarca kojeg je u Sarajevu jutros ranio sudski policajaca

Preporučeno

Baždar je prevezen u Klinički centar Sarajevo i, kako se nezvanično saznaje, zadobio je ustrelnu ranu na ruci i nije životno ugrožen.

Iz Sudske policije Federacije BiH saopćeno je da je na Otesu jutros sudski policajac upotrijebio vatreno oružje kada su došli da privedu S. B. (33) po naredbi Općinskog suda Sarajevo, a radi izdržavanja kazne zatvora.

Upravo se čita:  "Ležali su jedno pored drugog": Komšije otkrile detalje užasne tragedije, mladić i djevojka zajedno skočili u smrt sa 17. sprata solitera

Kako javlja Avaz, riječ je o Samiru Baždaru koji je potegao oružje na sudskog policajca i krenuo vozilom na njega.

Baždar je prevezen u Klinički centar Sarajevo i, kako se nezvanično saznaje, zadobio je ustrelnu ranu na ruci i nije životno ugrožen.

Samir Baždar se teretio za pokušaj ubistva Harisa Ljaljaja, te je u oktobru 2020. godine sklopio s Tužilaštvom Kantona Sarajevo sporazum o priznanju krivice o pristao na kaznu u trajanju od dvije i po godine zatvora.

Upravo se čita:  Majka učenika iz škole na Šipu: Nastala je vriska i haos, oponašao je lika iz igrice i govorio “ja sam lud”

Baždar je bio optužen da je 21. novembra 2019. godine u večernjim satima u sarajevskom naselju Otes, nakon prethodnog nesporazuma u saobraćaju prišao vozaču Mercedesa Harisu Ljaljaju prijeteći da će ga ubiti nožem. Pri tome mu je nanio lake tjelesne povrede.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas